「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咁即係理論上
如果租屋嘅地方有車位
可以拎住國際牌買咗車揸住先
再喺嗰一年考返個正牌?
唔係寄信黎架咩 我無book 上星期已經收到
好羨慕樓主 同老婆一齊有共同目標又有行動力
共同經歷新生活又可以增進夫妻關係
收到封信但要自己預約醫院,
但間間醫院都無哂疫苗/Full Booking
ic 我連拆都無拆 因為唔打算打 不過有同事早2日已經打左 可能鄉下易book
可以
唔該哂andy哥
即係呢五個國家可以用疫苗護照入境日本?
有無係東京學日文既巴絲可以交流下
黎緊想過去東京學日文
順便想睇下樓/民宿咁
LM
報咗十月堂,等收皮
想問吓本身冇武肺之前日本人對搞奧運支唔支持?
5月訪問
14%支持舉行
40%想再delay
40%想完全取消

6月中
34%支持
30%想延期
32%想取消
但依個係決定閉門作賽同緊急事態宣言前做既survey
各位報咗名日本留學延期/上緊網課既同學
因為我地有班留學生搵咗個團體幫我地向日本發聲
希望各位可以幫手做份問卷
等我地可以收集更多同學既現況

依個係幫我地留學生收集問卷既團體
日本香港人協會 http://jphker.org/ja/hompage-ja/

問卷:https://forms.gle/waxc1rXGbzT5fGbF8
填咗
WH 都填咗
Postgraduate 既都冇
https://news.yahoo.co.jp/pickup/6400119
全国の感染者 初めて1万人超え
今日確診破一萬單,咁搞法真係十月都未必入到去
10-11月有機會試開business/留學類
旅行真係打左針先有機
而家第一針都就4成 一日100萬up咁打
打多3個月都有6-7成啦
暫時d針已經收到9月份

日日爆睇確診數字實恐怖
不過死亡率係低左好多 係東京沖繩又爆病床啦
同時證明左好多人都知道無可能清零
佢點緊急宣言d人咪又係去晒玩
老實講見到佢又延長緊急事態
真係好depressed
真係好羨慕你仲覺得佢地10月11月開放到

唔知working holiday 點計
本身打算今年去WH完咗個心願,點知到而家都未開關

下年30喇,就嚟無得apply
2022年大機會啦 今年年尾點都要試開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞