「日本WH工作假期/留學/生活討論」 (5)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
你用邊間銀行
我試過UFJ 佢係oauth

但smbc (vpass) 信用卡
樂天証劵果D 應該係直接store password

我之前試過money tree 都係咁
改左密碼佢就fetch 唔到data
你唔講真係唔知
我係用ufj同line pay同paypay
多謝你支持
講起學車真係好難忘既一個體驗...

其實剪片係靠自己摸熟成個軟件,
當你熟左手就發現黎黎去去都係個幾個掣,
最重要反而係條片拍成點,
而且剪片每個人風格都唔同,
要搵到自己風格(例如過場,特效,音效,字體等等)

一開始可以裝左個軟件(PR/FCP)
之後搵幾條片試下剪先,體驗一先
ufj 有
其他唔肯定
呢3個都係oauth黎
岩岩再試過
原來大部分銀行 都有oauth
但我會用 證券 同 信用卡無
amazon point 都無
支那技術 用左同玩原神一樣
咪同支那寶一樣貪巿民慳埋啲小數 拎哂你地啲資料
要還元申請張信用卡仲好啦 樂天 amazon line 一樣易申請
當年黎左3個月就申請到
paypay係paytm比技術開發 paytm大股東係alibaba, 當初出都有出現安全問題(7pay 都出過事) 簡單講佢只係改左名既支那寶,同支那寶用同一部機scan code

優惠係多,但支那野既你念你,
當然去左日本想做番豬請隨意

想cashless 既 可以選 prepaid card: debit/ suica/ nanoco/line pay
好鐘意睇巴打你D片。。。睇完條行街片好想去日本
謝謝支持
Sorry, 又係我
想問下你地租屋用邊個website?
Leopalace係咪伏
淨係睇suumo, at home, home's 就夠,
Leopalace 只可以講又貴又細
thanks, 我望下先
想請教一下,如果物件係保証人不要(用保証公司),係咪肯租俾外國人既機會大啲?
係,基本上我地外國人要搵樓盤,
第一件事就係要簡左"保證人不要"先,否則睇黎都哂氣
有D網有"留學生可/外國人可"之類
不過比較少。
多謝你
我係用suumo睇,但驚睇得啱人地都唔肯租俾我
另外想請教下有冇聽過有啲物件係上網無料?
我估應該係好似酒店咁,夜晚會慢到上唔到?
我依家租個度係包上網,租金包埋
網速OK嗎?
我將所有情況想像到最worst,想做定心理準備,
例如萬一話網絡無料但個網慢到郁唔到點搞
我個度都有5G 100m
多謝解答
睇嚟我可以對日本啲盤有多少少信心
lm先...
讀語言學校自己住屋定住佢地啲宿舍好啲,宿舍多數都係2人房,好似租平啲同埋包曬基本傢俬水電網費
都係睇自己預算,一個人出去住一定正D。
一分錢一分貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞