識得愛人嘅入嚟

367 回覆
187 Like 10 Dislike
呢個世界冇完美
冇人係完美
就係咁簡單
輕輕一推
點解我地想愛,偏偏唔可以好好去愛?—我們時代的愛無能
https://lih.kg/2620063
本身都諗住可能有機會會講attachment style,點知已經有人分享咗
週末一推
感謝巴打分享
話你知絕對唔係
咁係你既價值唔足夠令佢行入去你既框架。
講既價值係對方係自己心入面既地位,唔係物質
廢物測試,呢d其實唔需要回應
咁會降低你既價值
你幽默spin開唔需要認真回覆
講錯,價值係指自己係人地心入面既地位
愈高價值,愈高吸引
亦令對方願意去愈多去付出,突破自己底線,超過sunk cost而變成愛
唔係,因為人都係自私
只會care自己既付出。

所以我講愛情係互相征服,點令對方付出更多既遊戲
巴打係pua?
了解過下五步陷阱同Red pill
Ps,shit test 無處不在。
加多少少,自我解釋,自我證明係最掉價既行為。
我對你好而你唔覺,咁即係你都唔係好了解我
其實幾好,我覺得男男女女都應該要知呢啲嘢,以免被騙

但係個人建議唔好太過沉迷呢啲技巧
其實學pua只係學點氹女仔(真正去滿足女性嘅心理需求,而唔係以為自己拎個心出嚟人哋就會回應)

學完之後點用就睇你個人本身追求乜嘢,係親密關係/心靈交流/一生一世/純粹出精(不如叫雞)/報復女人(千夫所指嘅pua

而red pill亦好簡單:女性天生就中意強者,所以想要心儀嘅女仔對你有好感好簡單,就係提升自己,學習做一個強者,而唔係鑽研氹人嘅技巧,更加唔係學呢啲招數去扮強者

真正嘅強者更加識得幾時用招數去吸引女,幾時真心待人,幾時識得付出忍耐,更加唔會用呢啲技巧去傷害人

而且好多時多少少經歷嘅女仔都識分邊個係真強者,邊個係扮,呢啲嘢呃入世未深/思想單純嘅女先有用
你仲未明乜野係red pill
自我認知,自我肯定,自己實現,擺脫女人既性(西)控制
踏上男人(性)自由之路先係red pill初衷
你既思維仲停留係beta phase入面
你講嘅係mgtow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞