[後疫情時期] 隔離/酒店/旅行資訊綜合

1001 回覆
11 Like 22 Dislike
岩先買左漢莎
佢咁搞法真係唔撚想返
吓? 乜transit國家都計㗎咩?
如果返前嗰幾日上cat. A又冇酒店咪gg?
而家先知?
有冇人12月美國翻黎
咁請問大家會唔會一早訂埋機票? 定係出發幾星期前先訂? 因為機票要俾penalty改啊
12月中
出發前幾日先訂 依家啲航班點知佢會唔會改
book 國泰啦 今時今日仲坐改機票要罰錢嘅垃圾航空?
有冇link
國泰先改得最誇張
隔個星期就email黎話班機改左期

臨急點轉日子book 14日酒店啊
所以我會臨出發先訂國泰
原來德國最近疫情真係嚴重咗
7日 incidence rate 破百
想問,屋企人係紐約飛番黎,我上衛生防護中心入面哙要求,話要準備檢測報告需:由化驗所或醫療機構發出的中文或英文檢測報告。

如檢測報告並非採用中文或英文或並無載有上述所有資料,須額外提交一份由該化驗所或醫療機構發出的中文或英文確認書,確認書須載有相關到港人士姓名及上述全部資料,並與檢測報告一併呈交。另需要提交一份中文或英文的證明文件,以顯示該化驗所或醫療機構屬ISO15189認可,或獲所在地方的政府相關主管當局承認或核准。

我人在香港,屋企人又年紀大唔識Search,我點樣知邊啲化驗所有得做檢測,同埋點知佢地有冇獲ISO15189認可?

你會唔會統計感冒有幾多人
睇確診數字已經outdated
應該睇death rate/ critical rate
要佢地診所provide
係啊你唔知ga 你上網都好難搵相關資訊
你多謝政府點解要呢個proof啦
其他國家就唔洗嘅
政府可以拎呢個rate做藉口嚟升德國上cat A
話佢疫情惡化
可以問一問airline, 佢地都會提供有用資料
意大利直程得兩間有iso15189
但其中一間嘅pcr test唔包認可
另一間就要問
上fb qt support group search最快知
好多人都有share自己去邊間lab做
樓上兩樣我都會做,但係好奇一問,有冇啲咩關鍵字可以搵到QT SUPPORT GROUP?我嘗試打左好多關鍵字搵,都係搵唔到......
有冇link?過幾日飛
同問
Thx ching
好撚不安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞