[後疫情時期] 隔離/酒店/旅行資訊綜合

1001 回覆
11 Like 22 Dislike
呢啲問題預期航空公司應該會做嘢嘅
pricing上嘅問題除外
航空公司只會check 你有冇iso 15189 cert/ 領事管信,冇就deny boarding, 前幾日Swiss 同Lufthansa 呢幾日一班機deny 左五十幾人冇得上機
琴日Lufthansa 仲好笑,check document check 得慢,夠鐘就close boarding, 仲有幾十人做唔切就全部rebook 第二日,全部行李offload
唔係
即係好似ba咁會做過listing出嚟嗰種

當然搭正理得你死嗰啲就冇得講樣樣要diy
哦, 我明喇
嘗試咗搵德意志有 ISO 15189 認證嘅驗 PCR 嘅 facilities,灰咗
如果想簡單 d,係唔係可以 print 張 領事館嘅 letter + 去 CENTOGENE 旗下 Corona Test Center 驗 PCR?
Thank you
所以呢d時候一定book CX 唔洗煩
佢個網站有certificate, 不過好似8月尾expired, 之後點就唔知喇
依家歐洲番香港都係14日 個垃圾antibody test都係fix死要香港做 都唔知為乜
佢未實行到
本身話7月就有機場test
佢話18號可以係機場檢血
但7日隔離酒店仲貴過14日
邊間
平均房價定係total price 先
平均貴d都合理
全部
我book 11月本身550*15 = 8250
而家 7日全部>1400 *8 = 過萬
敲詐
痴撚線
你睇邊間
我睇都係4-700
Trip.com 11月1 到 8號
你click入去就會變做千幾
唔係咁book
你要同酒店講book 隔離package
真心唔識 好多年無返香港
咁要點樣book? Send email?
佢睇政府網站有list
入面有email 電話 web
唔該曬
不過睇怕都係要照book 14日
要啊
外國返先book14 陽性就退
香港就做完直接book7日就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞