[後疫情時期] 隔離/酒店/旅行資訊綜合

1001 回覆
11 Like 22 Dislike
問過啦唔住得強制隔離果啲
咁仆街
咁我諗你唔報
然後book一般果d都得?
佢都冇追蹤
利申唔係教人犯法
「於指定檢疫酒店接受7天強制檢疫;
強制檢疫期間接受 2 次檢測
其後 7 天自行監察;
及抵港第 9 天、第 12天、第 16 天、第 19 天強制檢測」

有冇人知自我監察即係點?
係咪每日度體溫同留意病徵就得
7日隔離完就可以正常去街/返工?
冇錯
不過建議唔好咁開心住
美國呢排成日有輸入個案
班傻西專家好似準備又話收緊
真係on9
80%人口打
鄰國都做唔到
而且一有幾個case又熔斷
繼續咁搞盞玩死政府
佢地一飛就俾垃圾正苦轉做A組,好慘
(1) The following 15 overseas places will be upgraded from Group B specified places (medium-risk) to Group A specified places (high-risk):

Bangladesh, Cambodia, France, Greece, Iran, Malaysia, the Netherlands, Spain, Sri Lanka, Switzerland, Tanzania, Thailand, Turkey, the United Arab Emirates and the United States of America.
屌 香港真係想鎖港鎖足一世?
全部酒店21日
只係想零確診就可以同中國往來
笑撚左,本身請左假諗住去ams探下fd
而家又21日
好彩咩都未book
你應該永遠無得去探fd
支那自己都爆到傻啦零乜撚野確診
未返到香港、只係出發前 book 咗 7 日酒店,旅行途中要 keep 住 check 政府有冇改隔離日數 + 有就好改 booking?
之前就點都要book定14日,中間出咗落地做嘅抗體測試陽性先可以隔7日加同酒店申請退錢
大家估德國幾時會變Type A
西法荷咁老友鬼鬼點會唔預埋德國

快架喇
Emirates 好慘d人轉佢機出事都入佢數

呢兩個禮拜都升僅應該好快
咁啫好快得返加拿大唔洗21日
打左2針 台灣係咪仲未比人入境?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞