[後疫情時期] 隔離/酒店/旅行資訊綜合

1001 回覆
11 Like 22 Dislike
睇支那頭姐你唔係以為佢地真係有自己思考過呀嘛
重點係回港易繼續回港易
係咁ga啦
全部政策政治掛帥
屌你諗住7日都忍鳩你,21日唔好食屎!?
無能為力,只有發洩
想9月10番 但係book唔到酒店

佢而家大曬
佢鍾意點咪點lo
全世界都鬆關預備復甦經濟,係香港掉轉行仲緊過之前
上星期先讚下你鬆番關,一星期後仲變本加勵

專家高官防疫官員全部冚家鏟
垃圾到想加埋其他國家到21日
食屎啦專家

衞生防護中心轄下科學委員會建議,從中風險和低風險組別地區的入境人士,假如完成接種疫苗和驗出抗體,檢疫期將調整至14天,以及7天自我監察。

現時除了高風險地區,入境人士如果核酸檢測呈陰性﹑已完成接種兩劑疫苗和抗體呈陽性,檢疫期可縮短至7天。

被問到政府早前將檢疫期縮短至7天是否錯判形勢,許樹昌說,專家提供有關建議時為6月初,當時掌握的數據不足,現時獲得有關數據後作調整,屬正常的做法。
錯咩判形勢!?大爆發咩?根本就無事!
個死亡率同流感差唔多都唔知驚乜鳩 定係以後有感冒都要封關了

以後唔洗感冒啦
香港真係福地啊
捉到幾隻打咗針、有陽性、冇病徵嘅入境人士就驚到失禁標屎咁,明明乜事都冇,都唔明驚乜柒 如果係會爆開,日日返工放工迫巴士地鐵一早就爆開
港共點敢,大陸連體制內稍為正常少少既張文宏講句可能要同病毒共架,即刻被官媒同戰狼咬緊
為左宣傳支國所謂既舉國體制優勢係要一直做假清零直到永遠, amen
美國依家係咪有抗體測試都要14日? 定係7日?!
我又唔明,大陸咁多毒,點解係呢隻廢野一定要清零?
病毒黎WO,用顯微鏡先睇到既野,點清零呀
下有抗體測試同埋有打針都要21咁巔?
屌那星 早兩日book曬所有野
而家升做打完針都廿一日
冇錯
不要問只要信
cancel lo
有冇flexible ticket
因為屋企有喜
定死左我就book 曬non-refundable既野
咁咪照去
去完半年後返
要返工
公司只係俾我work from Hong Kong for 1 month
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞