[後疫情時期] 隔離/酒店/旅行資訊綜合

1001 回覆
11 Like 22 Dislike
遲啲去新加坡
如果返香港隔離七日都還可以接受 14日真係搞唔掂
你14日係酒店入面可以做d咩
係 七月果時去新加坡隔七日 返黎隔七日
分開黎隔都好啲
而家雖然去唔洗但返黎14日我驚我會癲 諗緊好唔好唔返黎住 去埋其他免隔離國家玩下先
許樹昌提到,現階段「清零目標」下,加上明年陸續會有針對變異病毒的第2代疫苗面世,本港無急切需要展開新冠疫苗第三劑接種,要視乎數據、本港防疫政策再作決定。

他舉例指,如知道明年有目標開關,之前2個月打第3針比較好。

https://topick.hket.com/article/3060284/%E3%80%90%E7%96%AB%E8%8B%97%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E3%80%91%E8%A8%B1%E6%A8%B9%E6%98%8C%EF%BC%9A%E6%9A%AB%E7%84%A1%E6%80%A5%E5%88%87%E9%9C%80%E8%A6%81%E6%89%93%E7%AC%AC3%E9%87%9D%E3%80%80%E5%A6%82%E6%98%8E%E5%B9%B4%E6%9C%89%E7%9B%AE%E6%A8%99%E9%96%8B%E9%97%9C%E5%89%8D2%E5%80%8B%E6%9C%88%E6%89%93%E7%AC%AC3%E9%87%9D%E8%BC%83%E5%A5%BD
返嚟香港要隔離

有冇人住過富豪機場酒店?
繼續 WFH
時間好快過
荃盛帝盛
$600 / $700 / $800

$800房間夠大
望到其他單位有人在房間跑,有人跳繩,有人做 push-up

可以叫 FoodPanda / Deliveroo / UberEats

可能我平時食開屎 所以覺得酒店飯盒已經好好味
咁而家仲去唔去
去咗邊
住緊
富豪啲野食掂唔掂
有冇人知道 Denamrk - Copenhagen 有邊一間 PCR test centre 係有 ISO 15189 認證
P.S. 睇過 www.coronaprover.dk 唔 sure 有冇
認真唔差 入到口
…..
中秋節了 本身如果隔離7日嘅話
今星期紅日+下星期支國慶

應該係旅行好時機
PLAN 11月去美國, 依家準備野同以前唔同晒
應該係BOOK 左回程香港隔離酒店先睇機票?
應該做咩先
same
屌佢老母係28其實
我諗做嘅就差唔多
不過日子多左姐
你兩邊都要夾好先得
因為入境香港冇足夠日數酒店隔離
佢唔比你上機
反之亦然
好難夾,要睇兩邊日子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞