[細底係原罪] M43呢邊報到(3)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
GH5 用家報到

期待你靚相
em5 mkii 除左原廠個電池grip仲有無咩grip好用
GH5 用家報到

好少見都GH5 用家

*我都用緊GH5,等緊firmware update

我都係等緊400M
1分鐘3GB,兩張128都係最多拍到粒半鐘
GH5 用家報到

好少見都GH5 用家

我都係等緊400M

用GH5會唔會買埋個直倒???

咩都有,到時又話貴

我預6-7k有 大光圈夠闊

BUDGET:
7K:mzd7-14pro/PL8-18直接收工?
4K:mzd12-40pro/ zd9-18+mmf3/ zd11-22+mmf-3
我諗到既大概係咁

試完啱既除時係mzd 7-14pro直接收皮

714pro似乎冇得直接上filter,要錫住用

啱先睇左,冇...
Pl8-18有....
咁就仆街啦..

買支定焦12上到filter

唔用定焦
GH5 用家報到

好少見都GH5 用家

我都係等緊400M

同等update 個拍片對焦易用少少

10bit 422可以internal 算係咁,不過對焦都係差少少
打算買部去旅行用,主要街拍
考慮緊em10 ii 同 panasonic gx85
price.com唔見有gx85連變焦kit set
另外想問O牌子係咪一定要特約經銷商先有保養?

新手有野想請教下大家
打算買部 em5 markii
但唔知配咩鏡好
主要係影人像 食物 同景
會拍下片咁

聽朋友講去旺角樓上鋪買會平d 會唔會有伏?
唔該哂大家
price.com唔見有gx85連變焦kit set

巴打有冇搵GX85K
GH5 用家報到

好少見都GH5 用家

我都係等緊400M

同等update 個拍片對焦易用少少

10bit 422可以internal 算係咁,不過對焦都係差少少

btw 有冇買Vlog

無買。10bit + Cinelike D已經幾好調
http://price.com唔見有gx85連變焦kit set

巴打有冇搵GX85K

唔該巴打 ,係我
新手有野想請教下大家
打算買部 em5 markii
但唔知配咩鏡好
主要係影人像 食物 同景
會拍下片咁

聽朋友講去旺角樓上鋪買會平d 會唔會有伏?
唔該哂大家

去星際2樓角落鋪問價吧 其他鋪 上官網睇有冇名 有名有保冇名就冇保
46mm 想買塊ND400 or NR1000 有冇牌子介紹
46mm 想買塊ND400 or NR1000 有冇牌子介紹

我用緊Hoya
其實GH5雖然係主打拍片,不過用黎影相都係一啲都唔差,係就係話CMOS比較細,不過真係比FF輕好多,渣成日機隻手都未斷
不過GH5係差在ISO一拉高過800就已經開始多noise,唔夠光既場一定要搭返支閃光燈就ok晒
其實GH5雖然係主打拍片,不過用黎影相都係一啲都唔差,係就係話CMOS比較細,不過真係比FF輕好多,渣成日機隻手都未斷
不過GH5係差在ISO一拉高過800就已經開始多noise,唔夠光既場一定要搭返支閃光燈就ok晒

其實唔聞相唔係出poster
M43肯定夠影
低光係得CNS既旗艦機肯定少noise
不過價錢同重量就唔係同一份量
想問e-m10 mk1 , mk2 , 同e-m5 mk1 個分別係邊,想入部2手做D610 副機,輕便旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞