[騙案]我老豆比大陸妹呃左上門...

401 回覆
329 Like 38 Dislike
你話人地存心欺詐
係既當門開左個一刻佢唔俾錢就已經可以報警啦
你請我返黎開門,我開左
理得你道門花定穿窿
總之我要收返我既450
其他野我唔理,總之一單還一單
但你老豆無當時堅持收錢,因為佢都知自己理虧左
所以先有後續話補返先再收錢既問題
我又睇唔出人地有欺詐
你宜家咪試下寄張invoice 叫佢找數
收左錢先開工
一係身份證

無家,大陸人仆街,你估香港人又好好咩
西客避唔到咁多
我出門口倒垃圾,風吹對大門吹埋左
銀包電話身份証係曬屋,俾條毛你?
上到去你做唔做丫?係咪要錢到手先做丫?
咪又係講個信字,個客西,你有disclaimer都係要死

我做一單工程當兩萬,人出左料出左收唔到尾數
個客要賴皮唔俾就唔俾咁點?打官司?人地背後大把錢同你玩
唔係點解人地個商譽咁重要?好多時做老闆都有風險都係要搏
無得包住個頭保住屎忽下下收錢先咁so,咁簡單個個都老闆喇

做生意白紙黑字行正途都可以俾人走數拖數爛尾
更何況依D濕9 case?
為左啖氣唔順,為左所謂既道理原則,
到頭來搞撚到跌錢仲要俾人告,真係多撚謝曬

俾我?依家條臭八大陸婆打黎都唔撚柒聽
屌都唔撚屌佢當成單野無撚做過無撚掂過tim阿
我明白樓主個邏輯啦

你搵我開鎖 四百五 鎖開左 你就要比錢 呢個係第一單

我開花你度門 我可以幫你整 整唔好比你油 油唔好比你換 油左幾千好 換左萬幾好 呢樣就第二單

一單還一單 就算我要賠一萬 我都要收你四百五 呢個係原則問題

無錯,所以我支持樓豬去追番果$450先,一單還一單,樓豬老豆又唔係無錢賠,而家係個女人有心走數呃錢 樓豬要堅持自己原則追究到底
如果個大陸女人真係因為突發事離開咗香港,番到嚟去搵番樓主老豆賠番度門就好笑
而家係唔洗蝕錢賺咗成堂,到時先係俾成皮嘢買教訓
仲講到自己咁有原則咁大條道理,建議樓豬老豆日日去佢屋企等佢,等番廿幾日計番佢$450一工咁到時咪無數囉
老實講個故事有可能未完架,到個大陸妹返嚟香港,到時可能係你唔聽人電話喔

係囉,到時條女番嚟叫你老豆賠番度門記得唔好唔聽電話走人數呀
收左錢先開工
一係身份證

無家,大陸人仆街,你估香港人又好好咩
西客避唔到咁多
我出門口倒垃圾,風吹對大門吹埋左
銀包電話身份証係曬屋,俾條毛你?
上到去你做唔做丫?係咪要錢到手先做丫?
咪又係講個信字,個客西,你有disclaimer都係要死

我做一單工程當兩萬,人出左料出左收唔到尾數
個客要賴皮唔俾就唔俾咁點?打官司?人地背後大把錢同你玩
唔係點解人地個商譽咁重要?好多時做老闆都有風險都係要搏
無得包住個頭保住屎忽下下收錢先咁so,咁簡單個個都老闆喇

做生意白紙黑字行正途都可以俾人走數拖數爛尾
更何況依D濕9 case?
為左啖氣唔順,為左所謂既道理原則,
到頭來搞撚到跌錢仲要俾人告,真係多撚謝曬

俾我?依家條臭八大陸婆打黎都唔撚柒聽
屌都唔撚屌佢當成單野無撚做過無撚掂過tim阿

到時樓豬想走都走唔到咋
人地有哂cctv 可以認人,報警好人就會做嘢,有埋電話,個post 有樓豬老豆電單車相,個尾箱又易認,分分鐘大廈cctv 影到樓豬老豆車牌,到時樓豬老豆走唔甩
樓豬好求神拜佛個女人唔識嘢,如果唔係你就捉蟲上身,仲講到自己有哂原則,連自己放人地址上網做錯事個後果咁大都唔知,個語氣仲咁on9,真係少年你太年輕了
如果真係如樓上巴打話果隻門難開 , 稍有經驗都一定會簽責任紙 , 不過夜 call 大門收得 $450 咁平都睇怕唔係咩正宗專業 , 一陣嘈嘈下發覺 op 老豆無牌開鎖就好笑

我有預感過幾日個大陸人會聯絡 op 老豆 , 度門花到咁無理由就咁算

有無巴打一齊寄信?
同順便問下你老豆有無牌

$50 都講價咁小器大門花到咁點會唔追究

開鎖預左會花架啦

佢要你賠錢就話要告佢走數
一個民事一個刑事
睇下邊個傷d

應承左會負責復原花痕仲點刑事呀 ?

爛門係民事
走數係刑事

但仲未計樓主貼個客地址岀黎
私隱專員公處可以告佢
另外戶主可以再入紙告樓主公開地址
令佢有心理創傷
點解要助長呢d死乞兒?

你老豆d功夫係值500就500,俾人講兩句就可以由500變450

呢d咁既乞兒,未撚做就講價,你遲下打返去問佢佢做雞會唔會俾人講價
你都呃咗我入黎喎,點計先?

又一on9
你都呃咗我入黎喎,點計先?

邊有呃你

冇計 部分連登(包括小妹) 一見到個topic 就以為講你老豆臨老入花叢
冇睇兩日咁多正皮
究竟係真心多定花生友多?

btw: 樓主咁堅持原則記得追到底呀, 就睇你駛唔駛賠度門囉
呢個post你都認埋你老豆係整爛人地門既兇手,又post人地址
Pish
有時見到啲人俾人呃真係好心up
尤其係啲
樓主為老豆出氣原意係好既,不過都係pm 連尼住刪post啦
至於個450蚊未當請個支那雞睇性病囉

Btw 樓主老豆做左開鎖呢行幾耐?
建議世伯開工前同客講定,( 我開鎖時會整花度門甚至整爛,你要額外花錢整,我唔會賠。)
如果真係如樓上巴打話果隻門難開 , 稍有經驗都一定會簽責任紙 , 不過夜 call 大門收得 $450 咁平都睇怕唔係咩正宗專業 , 一陣嘈嘈下發覺 op 老豆無牌開鎖就好笑

我有預感過幾日個大陸人會聯絡 op 老豆 , 度門花到咁無理由就咁算

有無巴打一齊寄信?
同順便問下你老豆有無牌

開鎖預左會花架啦

一個民事一個刑事
睇下邊個傷d

所有木器花痕都復完唔到架
靚木門要過萬 就算係房署D垃圾木門都要幾千蚊
可以油返既但好柒,住得果度唔會收貨,或者叫油漆佬索色,但一定唔平,或者換門

有無巴打一齊寄信?
同順便問下你老豆有無牌

開鎖預左會花架啦

一個民事一個刑事
睇下邊個傷d

所有木器花痕都復完唔到架
靚木門要過萬 就算係房署D垃圾木門都要幾千蚊

大門實木點會平
點證明間屋係個大陸女人,老師傅多數唔會亂幫人開大門

btw 個女人唔聽電話揾唔到人有機會係爆完格潛左水,係既話樓主老豆一身蟻
叫下外賣一齊食啦
開大門鎖 究竟間屋係唔係佢 大陸人咩都有假
比人告緊?
乞衣
[quote]吓,好老實,開鎖幾有技術都總有唔小心嘅一刻。
係咁夜嘅時候,我諗個女仔都冇所謂度門會唔會花,而最緊要係開得番道門入去,只係衰在樓主爸爸冇事前講清楚有個風險。
但係本身個女仔呃樓主爸爸度門係房門已經唔啱,呃人夜媽媽過去幫佢開鎖,個價本身已經又唔合理。
之後整花咗道門,無論個女仔個刻係敷衍佢定真心,都唔
況且,就算無提醒下整花咗個女仔道門,依個仰樓主爸爸嘅失誤,個女仔唔追究,好似幾好人咁,但咁樣都唔可以合理化佢一開始嘅欺騙同之後呃咗樓主爸爸再上去。

點解啲人可以單憑佢唔追賠償就覺得係好人,而本身個心唔好嘅明明係個女仔 ,樓主爸爸好心只係唔小心 ,就可以有啲咁難聽嘅説話 ,又話技藝未夠衝出嚟柒。見到都覺得好難受,樓主想幫爸爸攞番個公道,結果咁多唔分是非黑白嘅指責。

講得好 連登真係好多垃圾

其實開幾時先合理?價錢係佢哋自己傾,得罪講句樓主都無撚資格講啦。

你去到認為大門唔啱價就用你慣常方法解決囉(收車馬走人),如果你慣咗硬食嘈乜價低?
再講你都係片面啫,佢講既又唔係佢老豆講,偏頗幾多你又知?咁去攻擊(連住址)一個女人會比較好?佢老豆得隻手同支膠咋。

再講,佢趕住走,可能去機場或者車站等,如果係應該約另一個日子啦,就算比你見到佢你咪又係阻住人,唔係半個鐘做得好啦。人地都話明無時間你都唔再約,你去前有無打電話叫看更通知?其實有無遲到都唔知啦。
結論係坐底計清數最勻真,但你老豆唔好縮就得,到時計埋幾個鐘損失落去,門就油完唔會完美,唔平面,換過連工包料,睇下邊個要貼就得。

第一 我冇話個價低
第二 呢啲都係你片面之詞
如果係真係咁趕點解個女人唔提出約第二日?
打電話打7 8次都唔聽 都幾唔正常下

結論就係下次要識保障自己

結論係呢條女/紅巴 係親戚或者痴撚線。

佢既第一出自佢嫌半夜及唔合理,而又迴避何謂合理價錢,表示全部都建基於佢假設或片面之詞。

佢既第二係我既其次,偷point唔落返ref,賤人。

最後話坐底傾清責任同賠錢,就淆底話扮睇唔到,講咩保障自己。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞