[騙案]我老豆比大陸妹呃左上門...

401 回覆
329 Like 38 Dislike
多謝你地入左黎

我聽完真係好嬲

好想幫我老豆拎番個公道!

是咁的,件事發生係前日(5月26日凌晨)

夜晚11點50分有個大陸妹打俾我老豆話要開鎖,聲稱房門,我老豆開價500蚊港紙(因為都夜)

佢唔肯,我老豆堅持唔減價,咁就收左線,咁我老豆就訓番

到左12點3,個大陸妹(30歲到)又再打番黎

話要450,咁我老豆都讓一步,佢應承左比佢

去到,原來唔係房門,而係大門

大門係應該再貴啲,佢而家已經係欺騙

我老豆唯有無奈接受啦,咁就開啦

但係我老豆係開門其間唔小心整花左道門

佢就唔肯比錢,話整番好先比錢

咁我老豆都應承左既,咁就走左喇

佢同我老豆講好左第二日上去整番好道門,佢話佢2點半要番大陸開會,叫我老豆唔好咁遲上黎

咁我老豆約好左朝頭早9點半上去整

帶埋工具

去到佢屋企大堂,看更唔比我老豆上去,咁就由看更打電話比個大陸妹,因為大陸妹之前係用看更電話打比我老豆,所以我老豆冇佢電話

看更打極比佢都唔通,打左7、8次都冇人聽

最後看更自己上去

按左好多次門鐘都冇人應

根本就係有心既

我老豆呀 仲等左粒幾鐘完全冇回應先走左

錢又收唔到...

我老豆買埋野上黎幫佢整番又就佢時間

而且我老豆都一把年紀 你唔好咁樣玩佢啦

係唔係人呀你

佢係住灣仔囍X 第三座 13 K

歡迎大家搵佢飲茶
你都呃咗我入黎喎,點計先?
不愧係大陸閪 合乎國情

樓主標題邊到呃左你
呢d人好撚賤
同佢住同一座

得閒按下佢門鐘 問佢幾錢q

邊有呃你
不愧係大陸閪 合乎國情

真係自己做衰自己 又唔係多錢
等位泊車

呢d人好撚賤

係囉
下次再有呢 d 情況死人都收左錢先
大不了就報警
灣仔好多送外賣既茶餐廳
我做木工既, 你老豆整花果d 你地冇可能整得返, 要整冇1-2千都整唔到。

佢隻實心門, 叻架面, 你以為用填縫膠就整到?

開鎖佬你冇可能搞得掂, 好彩既你就搵到個油漆佬執返8成似色, 仲要佢肯收貨。

5舊你冇左架啦, 佢有心陰你

就咁睇好似條女唔屈樓主老豆賠錢都已經算不幸中既大幸?

利申 乜柒都唔識,9up
溝條大陸妹再中出即飛
放埋電話上嚟啦
我做木工既, 你老豆整花果d 你地冇可能整得返, 要整冇1-2千都整唔到。

開鎖佬你冇可能搞得掂, 好彩既你就搵到個油漆佬執返8成似色, 仲要佢肯收貨。

無錯 上面位巴打識野 做得裝修呢行
D客好撚多鳩屎野 乘機壓你尾數
你一有把柄比佢捉到 仲唔仆街

無錯 上面位巴打識野 做得裝修呢行
D客好撚多鳩屎野 乘機壓你尾數
你一有把柄比佢捉到 仲唔仆街

用皺紋膠紙保護得唔得?
叫你老豆下次收完錢先做野啦
就算告到上去 小額錢債幫唔到你d咩
老老實實你又整花左佢隻門
佢隻門要幾千蚊大過你幫佢開鎖條數
你地開鎖既真係要保障下自已
因為開鎖既好易會整到人地隻門
去整之前叫佢簽番張免責聲明保障下自己
我有個fd幫人整熱水爐
唔覺意支鏍絲批跌左落
人地個成皮野toto意大利浴缸到崩左少少
都比人扣住佢條數 要佢搵人執好先找數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞