[騙案]我老豆比大陸妹呃左上門...

401 回覆
329 Like 38 Dislike
有心走數嘅唔會再出現
你地覺得我老豆執到都係因為個大陸女人唔使佢賠

咁咪算 都唔需要再講落去

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

如果係你 冇啦啦個開鎖佬整到你道門咁你會點呀
係唔係講句 冇所謂就算

咁我老豆衰就係衰在唔識保障自己
以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我
我真係覺得冇咩野 你係都要我答 唯有咁答

唔知你真心定點啦
整到道門咁都話冇野
只可以講句你同大部分人標準唔同囉

認真討論
你話人地走數 上到去點點點
你老豆都有權選擇唔整
約左唔出現 唔係咩野超級大事
到時邊個蝕d?
有心走數嘅唔會再出現

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

係唔係講句 冇所謂就算

以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我

樓主無以氣用事過!你地啲連登仔一味幫住大陸閪!
我撐硬樓主

講真,如果樓主講到明一定賠返道門,係為個公道唧,我會支持樓主
實木叻架係最高級既木器, 下次醒目啦。 穿左花左, 換左佢仲好過執色。

見到豪宅加呢d 門, 開佢2-3千佢都要比啦

下 乜可以開咁高價架
佢開頭仲話300蚊

下次會提老豆,但啲人身攻擊嘅都唔見得有咩品德

你老豆真係師傅?
做呢d小型工程做到咁真係寧願你地唔好做
再咁做遲早咩飛

我老豆係開鎖
師唔師傅我唔知
我都唔識
樓上有行內人話呢隻鎖好難開

我老豆以後要做既就係保障自己

乜七都唔知,你老豆養你真係晒米飯,得閑去幫下手啦
有心走數嘅唔會再出現

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

係唔係講句 冇所謂就算

以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我

樓主無以氣用事過!你地啲連登仔一味幫住大陸閪!
我撐硬樓主

講真,如果樓主講到明一定賠返道門,係為個公道唧,我會支持樓主

錢事少! 面子同比人呃就過唔到關!
重申:樓主無以氣用事過!
房門=國語既房可以解做屋,呢個可能係文化上既誤會。

但其他就附合晒支拿人既特性。
我明白樓主個邏輯啦

你搵我開鎖 四百五 鎖開左 你就要比錢 呢個係第一單

我開花你度門 我可以幫你整 整唔好比你油 油唔好比你換 油左幾千好 換左萬幾好 呢樣就第二單

一單還一單 就算我要賠一萬 我都要收你四百五 呢個係原則問題
我唔知呢種鎖係咪好難開

但見過有d鎖係用普通方法都開唔到 要去到鑽門/鎖先開到

正常都講到明開鎖時任何野花左壞左都唔貼嫁喇 你同意先會做
我明白樓主個邏輯啦

我開花你度門 我可以幫你整 整唔好比你油 油唔好比你換 油左幾千好 換左萬幾好 呢樣就第二單

一單還一單 就算我要賠一萬 我都要收你四百五 呢個係原則問題

所以一定要收錢! 報警呀要!
有心走數嘅唔會再出現

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

係唔係講句 冇所謂就算

以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我

唔知你真心定點啦
整到道門咁都話冇野

認真討論
你老豆都有權選擇唔整
到時邊個蝕d?

上到去係第二日既事
我老豆第一日已經開左鎖

不嬲都係做完先收錢
我明白樓主個邏輯啦

所以一定要收錢! 報警呀要!

梗係唔係咁簡單
佢logic係

係佢老豆 唔小心整到道門就不幸 好可憐
人地比人整到咁呢 如果係佢就冇所謂 唔介意

佢睇原則好重要就得
人地成道門花晒 唔要求賠償都係仆街
有心走數嘅唔會再出現

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

係唔係講句 冇所謂就算

以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我

咁如果你真係咩都唔識咁咪你個問題囉⋯⋯
你覺得冇咩,但係咪人地都一定要跟你諗法?

上面既巴打都係咁講啦
不如你自己掉返轉頭諗,你叫人上門幫你整野
但人地就整爛左你其他野,你自己會點諗?
你會唔會話:「算啦,佢都幫我整返好個鎖,我都唔同佢追究咁多」?
你會既,咁代表你好好人。
但你要諗既唔係你自己,你面對緊既係一個商業社會
你好好人唔代表其他人都係好人
其他人唔係好人都唔代表佢地係衰人

你就係唔識上面先有咁多巴打點醒你

而家都因為你爸爸冇做好保護自己既程序
所以人地先可以反告返你呀爸
而如果你呀爸仲係要告返個大陸妹
佢絕對可以告返你呀爸轉頭
到時你似唔係更加得不償失咩?
吓,好老實,開鎖幾有技術都總有唔小心嘅一刻。
係咁夜嘅時候,我諗個女仔都冇所謂度門會唔會花,而最緊要係開得番道門入去,只係衰在樓主爸爸冇事前講清楚有個風險。
但係本身個女仔呃樓主爸爸度門係房門已經唔啱,呃人夜媽媽過去幫佢開鎖,個價本身已經又唔合理。
之後整花咗道門,無論個女仔個刻係敷衍佢定真心,都唔應該隨意許諾叫樓主爸爸第二日再過嚟整,又講哂時間似層層咁,浪費咗樓主爸爸啲心血同時間。
就咁睇樓主爸爸好似整係冇咗四百五,但第二日個time cost可能本身可以有更加多作為,個損失未必得四百五。

況且,就算無提醒下整花咗個女仔道門,依個仰樓主爸爸嘅失誤,個女仔唔追究,好似幾好人咁,但咁樣都唔可以合理化佢一開始嘅欺騙同之後呃咗樓主爸爸再上去。

點解啲人可以單憑佢唔追賠償就覺得係好人,而本身個心唔好嘅明明係個女仔 ,樓主爸爸好心只係唔小心 ,就可以有啲咁難聽嘅説話 ,又話技藝未夠衝出嚟柒。見到都覺得好難受,樓主想幫爸爸攞番個公道,結果咁多唔分是非黑白嘅指責。

講得好 連登真係好多垃圾
認真同大家講,呢種鎖真係好難開,樓主老豆咁樣刮花少少算好野啦

500蚊夜媽媽拆呢種鎖算係咁架啦
最錯就係樓主老豆無事前講明實會花
同埋呢種填縫膠補唔到架啦
度痕咁深上膠再油都無用啦
吓,好老實,開鎖幾有技術都總有唔小心嘅一刻。
係咁夜嘅時候,我諗個女仔都冇所謂度門會唔會花,而最緊要係開得番道門入去,只係衰在樓主爸爸冇事前講清楚有個風險。
但係本身個女仔呃樓主爸爸度門係房門已經唔啱,呃人夜媽媽過去幫佢開鎖,個價本身已經又唔合理。
之後整花咗道門,無論個女仔個刻係敷衍佢定真心,都唔應該隨意許諾叫樓主爸爸第二日再過嚟整,又講哂時間似層層咁,浪費咗樓主爸爸啲心血同時間。
就咁睇樓主爸爸好似整係冇咗四百五,但第二日個time cost可能本身可以有更加多作為,個損失未必得四百五。

況且,就算無提醒下整花咗個女仔道門,依個仰樓主爸爸嘅失誤,個女仔唔追究,好似幾好人咁,但咁樣都唔可以合理化佢一開始嘅欺騙同之後呃咗樓主爸爸再上去。

點解啲人可以單憑佢唔追賠償就覺得係好人,而本身個心唔好嘅明明係個女仔 ,樓主爸爸好心只係唔小心 ,就可以有啲咁難聽嘅説話 ,又話技藝未夠衝出嚟柒。見到都覺得好難受,樓主想幫爸爸攞番個公道,結果咁多唔分是非黑白嘅指責。

講得好 連登真係好多垃圾

我錯啦,絲打一定要報警! 要去追悼番個開門錢
有心走數嘅唔會再出現

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

係唔係講句 冇所謂就算

以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我

唔知你真心定點啦
整到道門咁都話冇野

認真討論
你老豆都有權選擇唔整
到時邊個蝕d?

上到去係第二日既事
我老豆第一日已經開左鎖

不嬲都係做完先收錢

除左走數 呢個可能性(我唔否認有機會)

你有冇諗過人地真係返左大陸開會 搵唔到你老豆呢?然後呢兩日係假期未返之類

我諗正常人係會返黎之後CHECK下道門
再打比你老豆 問佢整到咁算點
如果佢真係答整唔到 先算數/要求佢賠
全部大陸閪都仆街闔家產
比著你係個客 見到人地整到自己道門咁樣你會點?
花少少我ok 依家直程批左D木走

咁講 開鎖會花係正如果咁開法
但係冇權唔比錢人

依家都唔知 係唔係真係走數

條女話返大陸開會 本身會係度
最尾冇出現 咁梗係唔會留低舊錢
等陣整唔好 又比左舊錢咁點

最後樓主老豆係可以選擇唔整
咁佢存心唔出現 係唔係個女人蝕底d?

我好懷疑條女 以為可以恢復原狀
過兩日得閒返黎見到咁再追返樓主老豆老似

垃圾思路,你要人開門啊大佬,唔係人地無啦啦去搞鳩你對門
講到大陸女人好撚慘
比著你係個客 見到人地整到自己道門咁樣你會點?
花少少我ok 依家直程批左D木走

咁講 開鎖會花係正如果咁開法
但係冇權唔比錢人

依家都唔知 係唔係真係走數

條女話返大陸開會 本身會係度
最尾冇出現 咁梗係唔會留低舊錢
等陣整唔好 又比左舊錢咁點

最後樓主老豆係可以選擇唔整
咁佢存心唔出現 係唔係個女人蝕底d?

我好懷疑條女 以為可以恢復原狀
過兩日得閒返黎見到咁再追返樓主老豆老似

垃圾思路,你要人開門啊大佬,唔係人地無啦啦去搞鳩你對門
講到大陸女人好撚慘

係呀,個個屌樓主都係垃圾
你最正義好未

我係覺得佢好撚慘呀

如果你係佢會點?
又係同樓主咁 冇咩野呀?
我做木工既, 你老豆整花果d 你地冇可能整得返, 要整冇1-2千都整唔到。

佢隻實心門, 叻架面, 你以為用填縫膠就整到?

開鎖佬你冇可能搞得掂, 好彩既你就搵到個油漆佬執返8成似色, 仲要佢肯收貨。

5舊你冇左架啦, 佢有心陰你

就咁睇好似條女唔屈樓主老豆賠錢都已經算不幸中既大幸?

利申 乜柒都唔識,9up

無錯 上面位巴打識野 做得裝修呢行
D客好撚多鳩屎野 乘機壓你尾數
你一有把柄比佢捉到 仲唔仆街

但裝潢佬鳩屎都見唔少
冇叫你賠錢咪算囉
我做木工既, 你老豆整花果d 你地冇可能整得返, 要整冇1-2千都整唔到。

佢隻實心門, 叻架面, 你以為用填縫膠就整到?

開鎖佬你冇可能搞得掂, 好彩既你就搵到個油漆佬執返8成似色, 仲要佢肯收貨。

5舊你冇左架啦, 佢有心陰你

我呢啲真係唔識啊
不過一單還一單 陪番比佢都唔緊要
佢陰我老豆係好過份

到你賠條氣咪又唔順。
講真toto缸定木房,買得高級嘢無人想整花,你買部新手機痴mon貼佢撞崩咗你會點?
電子嘢又成日屌鳩人點,呢啲都應該諗下物主,開門做生意應該保障下消費者既,如果大單咪有保險囉,細單咪學巴打話齋你開貴啲,食咗風險佢架嘛。
係而家香港地乜人都開舖,啲電子嘢好多情況整完仲衰過無整。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞