[騙案]我老豆比大陸妹呃左上門...

401 回覆
329 Like 38 Dislike
一句講哂,你真心想追個四舊水嘅,就日日去殺上去。
最好報埋警。
講到自己比人呃好慘,你老豆都呃佢啦,開鎖點解要整花人地度門先?
其他連登仔仲好笑到話人老豆唔同門都用同價去做係做好心。
你去街市買蘋果,唔同產地都唔同價啦。唔識做生意又唔識工程就衝入嚟盲撐。

我唔逐個回喇
錢唔係最重點, 存心欺騙唔成立?
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好
一句講晒,我冇話自己老豆啱晒
即係唔好合理化個女人搵我老豆笨
最好報埋警。
講到自己比人呃好慘,你老豆都呃佢啦,開鎖點解要整花人地度門先?
你去街市買蘋果,唔同產地都唔同價啦。唔識做生意又唔識工程就衝入嚟盲撐。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

咁講啦 再約佢 佢又玩野咪告佢 但睇下你會唔會為左450蚊整好耐
吓,好老實,開鎖幾有技術都總有唔小心嘅一刻。
係咁夜嘅時候,我諗個女仔都冇所謂度門會唔會花,而最緊要係開得番道門入去,只係衰在樓主爸爸冇事前講清楚有個風險。
但係本身個女仔呃樓主爸爸度門係房門已經唔啱,呃人夜媽媽過去幫佢開鎖,個價本身已經又唔合理。
之後整花咗道門,無論個女仔個刻係敷衍佢定真心,都唔應該隨意許諾叫樓主爸爸第二日再過嚟整,又講哂時間似層層咁,浪費咗樓主爸爸啲心血同時間。
就咁睇樓主爸爸好似整係冇咗四百五,但第二日個time cost可能本身可以有更加多作為,個損失未必得四百五。

況且,就算無提醒下整花咗個女仔道門,依個仰樓主爸爸嘅失誤,個女仔唔追究,好似幾好人咁,但咁樣都唔可以合理化佢一開始嘅欺騙同之後呃咗樓主爸爸再上去。

點解啲人可以單憑佢唔追賠償就覺得係好人,而本身個心唔好嘅明明係個女仔 ,樓主爸爸好心只係唔小心 ,就可以有啲咁難聽嘅説話 ,又話技藝未夠衝出嚟柒。見到都覺得好難受,樓主想幫爸爸攞番個公道,結果咁多唔分是非黑白嘅指責。

少年你太年輕了,出到社會有d野唔可以拆得咁開
你要賠一萬,比人講個大話,耍你兩耍就唔洗賠,你已經要還神
屌, 成班垃圾
開鑰整花對門根本好撚正常
條大陸女人整到就唔洗叫樓主老豆啦
走數就係走數,咪撚見到門花左就扮撚晒正義戰士

屌,班垃圾連登狗淨係識係鍵盤面前打飛機,識西咁多野咩
得閒幫你叫下宵夜啦
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

咁你快啲報警,post 佢電話地址玩鳩死個大陸女人啦
其實就係咁

當晚樓主老豆上到去有權唔接佢生意
另外應該係如果開鎖會係旁邊開會整花門要佢同講先 可能人地覺得你老豆開鎖會係門鎖到開 因為大陸好多人係咁開鎖

而佢唔比錢你係佢唔岩 但你咩都冇簽 又冇單 又唔即時收 佢而家好明顯係走你數 但你放左人地地址上黎你都唔岩

呢個中肯
以後真係要保障自己
同埋放地址係我唔岩,sorry
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

樓主你出社會做野未? 如果你鐘意為啖氣要賠一皮野,你咪繼續做囉,上撚到小額,人地仲會charge你個傻鳩樓主post佢地址,又精神損失又盛,自己計啦。佢當冇事你真係要還神
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

咁講啦 再約佢 佢又玩野咪告佢 但睇下你會唔會為左450蚊整好耐

我老豆都冇佢電話
都算架啦

味當買個教訓
其實你老豆真係衰ON 9
1. 去到房門變大門,就開番大門價,大陸女唔肯比就走人
2. 整之前唔講明會有機會整花大門,你老豆做左咁多年都唔知呢D要講
3. 佢懶皮唔肯比就即刻報警啦
呢D CASE一定唔駛賠整花大門既錢
重有樓主唔好下下話唔係做工程
你做咩生意都係要小心d 保障返自己

好的
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

我老豆都冇佢電話
都算架啦

味當買個教訓

你係賺撚左個教訓啊後生仔
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

我老豆都冇佢電話
都算架啦

味當買個教訓

痴線,緊係唔得啦! 快啲報警,叫埋啲狗仔隊!一家要搞大佢!啲大陸女人咁撚閪,一定要做野!
錢不是問題,面子同呃人係重點! 一定要告!大不了同佢賭身家!
有無諗過可能間屋根本唔係個女人
你老豆比人利用咗
個女人入屋偷野

唔知點解覺得都幾有可能
可能條女知道屋主唔係到半夜叫樓主老豆開鎖偷野
所以第日樓主老豆上去整門就禁極門鐘都冇人應
係你老豆on9衰好人
係埋收左錢先做
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

我老豆都冇佢電話
都算架啦

味當買個教訓

唔撚得!一定要報警!唔好聽上邊啲垃圾講嘅野! 信我!
我同人整窗 比曬單d仆街都走數 我都廢撚事追
係你老豆on9衰好人
係埋收左錢先做

佢老豆比人呃呀! 一定要報警

你比人呃係你蠢,樓主老豆比人呃係啲人有心呃佢!
最好報埋警。

我唔逐個回喇
而家係佢約好左又唔出現
我老豆邊有呃佢?
從來都冇話一定包整得好

我老豆都冇佢電話
都算架啦

味當買個教訓

唔撚得!一定要報警!唔好聽上邊啲垃圾講嘅野! 信我!

我有睇你username

唔洗做呢啲野喇
你老豆比人利用咗
個女人入屋偷野

唔知點解覺得都幾有可能

如果係咁做咩半夜個保安會比樓主老豆上去
如果間屋唔係條女咁係個保安失職

蠢你條命咩 識人介紹 佢有心走你 唔通你打柒佢咩
你老豆比人利用咗
個女人入屋偷野

唔知點解覺得都幾有可能

如果係咁做咩半夜個保安會比樓主老豆上去
如果間屋唔係條女咁係個保安失職

無新聞就係報紙,無報紙就無得派,派報紙咁慘嘅野係得你做到
我對開鎖木工零認識

坦白講,如果我係業主,見到道門花成咁,肉都赤埋

蠢你條命咩 識人介紹 佢有心走你 唔通你打柒佢咩

你太差啦,應該學樓主咁放佢上網!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞