[騙案]我老豆比大陸妹呃左上門...

401 回覆
329 Like 38 Dislike
咁啦,你叫你老豆學埋做整門換門鬥木佬啦。 咁到時開唔到門就直接同個客講換門算。
做工程竟然學人做好人。 搵埋都唔夠賠呀。
Ps:屋企做工程

咁話屋企人
幫你估埋價都得,
新門連框材料錢$3500-5000.
人工連清理費$3500.
業主請假睇換門費用$1000
你拎定一皮野出嚟啦。
By一個唔專業嘅QS.
(張單應該會出$10500,
扣番500比你當開鎖費,你差大陸閪一皮)

5000未必買到門
幫你估埋價都得,
你拎定一皮野出嚟啦。
By一個唔專業嘅QS.

5000未必買到門

Qs x2
有心走數嘅唔會再出現
你地覺得我老豆執到都係因為個大陸女人唔使佢賠

咁咪算 都唔需要再講落去

咁講又話覺得我冇錯
大家都有錯

咁我咪問你囉柒頭
長期避重就輕

如果係你 冇啦啦個開鎖佬整到你道門咁你會點呀
係唔係講句 冇所謂就算

咁我老豆衰就係衰在唔識保障自己
以後會叫佢講番免責聲明

老老實實 我乜都唔識
如果係我
我真係覺得冇咩野 你係都要我答 唯有咁答

唔知你真心定點啦
整到道門咁都話冇野
只可以講句你同大部分人標準唔同囉

認真討論
你話人地走數 上到去點點點
你老豆都有權選擇唔整
約左唔出現 唔係咩野超級大事
到時邊個蝕d?

上到去係第二日既事
我老豆第一日已經開左鎖

不嬲都係做完先收錢

除左走數 呢個可能性(我唔否認有機會)

你有冇諗過人地真係返左大陸開會 搵唔到你老豆呢?然後呢兩日係假期未返之類

我諗正常人係會返黎之後CHECK下道門
再打比你老豆 問佢整到咁算點
如果佢真係答整唔到 先算數/要求佢賠

開會我唔會唔信
但就算幾急係咪都有責任打個電話?
我老豆已經預早左時間比佢
同埋我老豆係24小時on call 唔會聽唔到電話
幫你估埋價都得,
你拎定一皮野出嚟啦。
By一個唔專業嘅QS.

5000未必買到門

Qs x2

好奇問下你地公司多唔多叫你一個lump sum
咁出quotation 架
老實講個故事有可能未完架,到個大陸妹返嚟香港,到時可能係你唔聽人電話喔
吓,好老實,開鎖幾有技術都總有唔小心嘅一刻。
係咁夜嘅時候,我諗個女仔都冇所謂度門會唔會花,而最緊要係開得番道門入去,只係衰在樓主爸爸冇事前講清楚有個風險。
但係本身個女仔呃樓主爸爸度門係房門已經唔啱,呃人夜媽媽過去幫佢開鎖,個價本身已經又唔合理。
之後整花咗道門,無論個女仔個刻係敷衍佢定真心,都唔
況且,就算無提醒下整花咗個女仔道門,依個仰樓主爸爸嘅失誤,個女仔唔追究,好似幾好人咁,但咁樣都唔可以合理化佢一開始嘅欺騙同之後呃咗樓主爸爸再上去。

點解啲人可以單憑佢唔追賠償就覺得係好人,而本身個心唔好嘅明明係個女仔 ,樓主爸爸好心只係唔小心 ,就可以有啲咁難聽嘅説話 ,又話技藝未夠衝出嚟柒。見到都覺得好難受,樓主想幫爸爸攞番個公道,結果咁多唔分是非黑白嘅指責。

講得好 連登真係好多垃圾

我錯啦,絲打一定要報警! 要去追悼番個開門錢

其實開幾時先合理?價錢係佢哋自己傾,得罪講句樓主都無撚資格講啦。

你去到認為大門唔啱價就用你慣常方法解決囉(收車馬走人),如果你慣咗硬食嘈乜價低?
再講你都係片面啫,佢講既又唔係佢老豆講,偏頗幾多你又知?咁去攻擊(連住址)一個女人會比較好?佢老豆得隻手同支膠咋。

再講,佢趕住走,可能去機場或者車站等,如果係應該約另一個日子啦,就算比你見到佢你咪又係阻住人,唔係半個鐘做得好啦。人地都話明無時間你都唔再約,你去前有無打電話叫看更通知?其實有無遲到都唔知啦。
結論係坐底計清數最勻真,但你老豆唔好縮就得,到時計埋幾個鐘損失落去,門就油完唔會完美,唔平面,換過連工包料,睇下邊個要貼就得。
係咁夜嘅時候,我諗個女仔都冇所謂度門會唔會花,而最緊要係開得番道門入去,只係衰在樓主爸爸冇事前講清楚有個風險。
但係本身個女仔呃樓主爸爸度門係房門已經唔啱,呃人夜媽媽過去幫佢開鎖,個價本身已經又唔合理。
況且,就算無提醒下整花咗個女仔道門,依個仰樓主爸爸嘅失誤,個女仔唔追究,好似幾好人咁,但咁樣都唔可以合理化佢一開始嘅欺騙同之後呃咗樓主爸爸再上去。

點解啲人可以單憑佢唔追賠償就覺得係好人,而本身個心唔好嘅明明係個女仔 ,樓主爸爸好心只係唔小心 ,就可以有啲咁難聽嘅説話 ,又話技藝未夠衝出嚟柒。見到都覺得好難受,樓主想幫爸爸攞番個公道,結果咁多唔分是非黑白嘅指責。

其實開幾時先合理?價錢係佢哋自己傾,得罪講句樓主都無撚資格講啦。

你去到認為大門唔啱價就用你慣常方法解決囉(收車馬走人),如果你慣咗硬食嘈乜價低?
再講你都係片面啫,佢講既又唔係佢老豆講,偏頗幾多你又知?咁去攻擊(連住址)一個女人會比較好?佢老豆得隻手同支膠咋。

再講,佢趕住走,可能去機場或者車站等,如果係應該約另一個日子啦,就算比你見到佢你咪又係阻住人,唔係半個鐘做得好啦。人地都話明無時間你都唔再約,你去前有無打電話叫看更通知?其實有無遲到都唔知啦。
結論係坐底計清數最勻真,但你老豆唔好縮就得,到時計埋幾個鐘損失落去,門就油完唔會完美,唔平面,換過連工包料,睇下邊個要貼就得。

第一 我冇話個價低
第二 呢啲都係你片面之詞
如果係真係咁趕點解個女人唔提出約第二日?
打電話打7 8次都唔聽 都幾唔正常下

結論就係下次要識保障自己
幫你估埋價都得,
你拎定一皮野出嚟啦。
By一個唔專業嘅QS.

5000未必買到門

Qs x2

好奇問下你地公司多唔多叫你一個lump sum
咁出quotation 架

Main con, 出quotation 唔係我地做
但收sub仔報價單大多都refer to BQ rate,因為要做cost analysis
要執度門根本好難,花到貓爪咁,一個細油黎執都貴過你開個$450啦,人地唔追究已經算係咁

度門個鎖難唔難開一件事,你開鎖開到整爛人地度門就你手工問題啦,一早唔講定人地就合理叫你賠啦
極端啲例子,你俾錢人開鎖,開鎖佬踢爆度門黎開又邊個唔著呀?

根本係佢唔出現, 唔追究就可以當合理化係好人?

咁多假設,夠可以假設個女人唔識野 為左唔比錢而唔搵番我老豆啦

若果佢第二日出現
叫你老豆賠萬幾蚊
你咪一樣話佢屈鳩你老豆
依家已經係比較好既結果,仲想點?

仲要放埋人地住邊個單位出黎,你真係好小學雞。

第一 我冇話個價低
第二 呢啲都係你片面之詞
如果係真係咁趕點解個女人唔提出約第二日?
打電話打7 8次都唔聽 都幾唔正常下

結論就係下次要識保障自己

都係個句,放你一次飛機同整花人道門,邊個責任同錯得大d
其實開鎖係咪一定會整花度門?
樓主,唔撚洗驚
我已經寫左封信寄左去你post既地址。
我已經將依個post back up 埋
你老豆準備上法庭拎回公道都得
有錢人咁俾人post地址法,有排你賠
要執度門根本好難,花到貓爪咁,一個細油黎執都貴過你開個$450啦,人地唔追究已經算係咁

度門個鎖難唔難開一件事,你開鎖開到整爛人地度門就你手工問題啦,一早唔講定人地就合理叫你賠啦

咁多假設,夠可以假設個女人唔識野 為左唔比錢而唔搵番我老豆啦

若果佢第二日出現
叫你老豆賠萬幾蚊
你咪一樣話佢屈鳩你老豆

假設性問題冇意思
你可以假設全香港人都識睇度門花成點添
我都可以假設個女人唔識野

若果佢第二日出現
叫你老豆賠萬幾蚊
你咪一樣話佢屈鳩你老豆

假設性問題冇意思

咪撚on9啦,住個到會唔知度門幾錢?
人地可能full pay買添

若果佢第二日出現
叫你老豆賠萬幾蚊
你咪一樣話佢屈鳩你老豆

假設性問題冇意思

你而加望就望條大陸妹係業主唔係租,租既話我同你講你賠撚硬

若果佢第二日出現
叫你老豆賠萬幾蚊
你咪一樣話佢屈鳩你老豆

假設性問題冇意思

唔係話要攞番個公道咩?
咦家要望個女人唔識野唔洗你賠?
咁邊個比番個公道個女人???
樓主,唔撚洗驚

咁仆街
大既整花人地度門
細既摶人地唔識野唔追究,自己可以追番五舊水
再放人地上黎公審,爆人地地址
樓主,唔撚洗驚

咁仆街

樓主聯絡唔到個女人,而加咪幫佢聯絡埋
大既整花人地度門
細既摶人地唔識野唔追究,自己可以追番五舊水
再放人地上黎公審,爆人地地址

樓主仲仆街過個大陸女人
樓主好有原則架,寧願佢老豆賠一皮野,都唔想老豆比人飛機,呆等一個鐘

希望佢老豆一個鐘內開到20個鎖,賺翻個一皮野
信支那賤畜唔駛付出代價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞