11年後的Reboot ⋯⋯ 我和鬼妹的再一次親蜜接觸

540 回覆
117 Like 22 Dislike
lm
一陣4點有新
一邊洗澡一邊覺得M是有後著的,過去種種跡象都顯示出她是先故意讓我失望再給我驚喜的:下午在我面前去Ann Summers買東西、昨晚詳細的「問卷調查」、剛剛拒絕我的強硬態度等等。我快速的洗好澡,調整一下心情,表面裝著毫不乎、但滿心期待著驚喜的打開浴室門。

映入眼簾的是M誘人的趴躺在床上,眼睛輕微的張開、口中輕咬著。。。原子筆、對著一疊筆記在溫習的情況。縱使在心中已經作好自作多情而失望的準備,但那一刻也不禁露出了一絲的失望表情,眼利的M當然注意到我的失態,也不會放過戲弄我的機會。

👩🏻「What were you expecting? You looked disappointed.」
「你在期待甚麼?怎麼失望了?」

要臉的我肯定死撐裝傻。

🤨「Oh?What disappointed? What do you mean?」
「甚麼失望?妳說甚麼?」

👩🏻「You looked disappointed just now. Come on, be honest, tell me what you are expecting, I don’t want to disappoint you.」
「你剛剛看起來有點失望嘛。乖乖的老實告訴我你在期待甚麼嘛,我可不想讓你失望呢。」

我絕不能說我在期待她裸著或是穿著性感的制服等我洗好澡就撲過來「污辱」我吧?

🤨「I really wasn’t thinking or expecting anything.」
「我真的沒亂想或者期待甚麼丫。」

M瞇了一下眼,盯了我一下,我知道她也知道我在裝傻。

👩🏻「Well, your loss, gave you the chance to speak freely. My turn to take a shower, don’t you dare jump in.」
「那算了,給了你機會坦白說的哦。我去洗澡了,你可別想進來。」

之後,又是漫長的等待,為什麼女生洗澡可以弄差不多一個小時?我唯有百無聊賴的看電視剛好在播的Top Gear。

(待續)

下篇今晚10點
5點啦 仲未有
樓主嘅今晚10點係美東時間
Sorry,尋日嚇咗餐矇

想問下有無人有醫學知識,我而家應該點做

我之前斷手咪打咗2口釘入去嘅?
尋日返返下工覺得隻手痛,又有少少濕濕地,之後摸下,發覺有其中一口釘移咗位

我放工即刻衝咗去醫院啦,點知骨科又閂咗,去ER又要排最少4個鐘我就走咗咁隻手紮住晒,我又唔肯定情況點,咁就去咗睇普通門疹洗傷口(咁就肯定會拆崩帶睇到乜情況)

一拆就睇到又流咗堆血,同其中一枝釘真係出咗啲出黎

我自己好肯定枝釘喺前晚係正常嘅,但我尋日無撞過無跌過無搞過佢。我今朝打去醫院想試下提早個覆疹,個護士聽咗個情況又叫我衝急症室算,但我唔想排幾粒鐘之後又過夜

我知嗰喺度問有少少on9,但係我又唔係好痛又無麻痺(應該無又斷過。。。),可唔可以等到18號覆疹?

拜託連登神人幫我望下(內有嘔心圖)

樓主搞掂好隻手先打文啦 留返啲貨仔 等好返一排再出多啲啦
我之前都試過,果陣醫生話「唔緊要啦都差唔多掹出嚟」就整埋了

有少少出入係okay嘅,不過唔知你條嘢有幾長,同埋本身有幾傷
樓主take care!
睇醫生啦
咁大個人仲上網問功課
睇咗喇 嚇一嚇,最後無事

星期三覆疹如果恢復好就拆釘。
星期四開始就可以繼續寫
睇到第139 樓

估唔到竟然可以見得返硬膠兄
膠兄同我差唔多年紀,但相比之下實在為人中之龍
當年好喜歡你的文筆

巴打你咁出色竟然無女同你結婚?
呢十年你到底經歷左咩
真的令人好奇

未睇曬,希望你們兩個一切安好
多謝你仲記得
我唔係咩人中之龍啦,而家咪又係打工仔一個

希望你會支持,早排有意外斷手(仲要係慣用嘅右手)
不過啱啱嗰個星期三拆咗釘終於叫做好翻。。。

星期二朝早10點繼續
等你啊
快D好反呀樓主!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞