台灣人最近因為武肺係咁屌台灣政府

311 回覆
92 Like 212 Dislike
徵召我地d手足過去護法
睇下郭董會唔會係後面做金主囉
肯嘅話錢呢part搞掂啦
柯p如果老老實實,唔好行親中路線,佢下屆出黎選我實投比佢。
Unnnn 搞清楚翻民主國家呢個概念先
民主制度政治制度
民主制度下都有好多種運行國家既制度存在
而台灣行緊既係政黨政治

呢個就問題係到,政黨應該建立國家利益為優先 國家人民理性地去思考邊個政黨對國家有益 再去投票。但而家台灣係去到一種政黨只希望可以係人民手上拎到最多既票,就去奉承選民所希望既野 搞翻清個前後次序就明 個問題係咩
啱啊屌 我屋企過多排又停水啦屌佢老母閪
民主社會係咁,政府係服務人民,做得好係應該,做得差就屌。

文明先進既國家都係行民主,呢個係佢地進步既方法,就係日日監察同狂鬧人民公僕。
話咩守得好撚勁 守左好耐抵讚 根本晒鳩氣
結果咪又係爆
最撚慘係爆既時間
之前全世界一齊中招 大家一齊輸
依家大部份國家都開始回復既時候先黎爆
結果就係同世界脫軌
慘撚到 未爆果時又贏唔到啲乜 爆起上黎輸到仆街
d人屌咗佢係檳榔幾年啦
綠皮白肉紅心
市民責任喎
又叫雞又剩
啱啦加強控制囉
當然啦

我句嘢有講錯咩

最好學台灣咁, 想打都無得打就最好. 自由民主萬歲呀
你老味賺咗成年仲想點呀!啲戇鳩台灣人 ,身在福中不知福
搭巴士啦你
佢地唔係撐到一年, 佢地呢一年無咩人去驗姐. 唔去驗嘅0確診添
人工低, 加薪少, 酸d 公務員, 股票又輸錢, 難怪乜都向錢看.

唔係個個講d 你唔同意嘅說話都係五毛架, 柒頭
今次民進黨係抵屌嘅,但國民黨直頭係弱智,家陣俾曬機會你打柒綠營,結果你藍軍去做埋響喇叭爭疫苗呢啲on9野,所以藍綠二簡一,唯有照含綠

只於柯P,一日到晚淨係識屌中央政府贏聲量去掩蓋自己台北防疫政策不知所謂
如果係咁一早有爆發喇,會偏偏等到5月先爆咩,未有華航事件之前,台灣出街唔洗帶口罩,有事一早就爆喇
無計啦. 唔封關嘛, 咪賴嘢囉, 學連登仔咁講封關咪無事囉
呢個世界嘅規矩就係富者越富貧者越貧.推向台灣嘅做法總比而家好
唔好偷換概念喇,香港有真封關?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞