台灣人最近因為武肺係咁屌台灣政府

311 回覆
92 Like 212 Dislike
嘩,你身後面發緊光喎

現實有幾多個做到

如果一百五十年前林肯時代,啲人願意聽論政聽八個鐘頭當娛樂就得嘅

依家

我就唔係反民主制度嘅,而係只係覺得你未免過於理想主義啫
敗乜鬼
藍綠兩邊見到張名單自己立即都唔打啦
換唔緊要,但唔好換kmt 班人
有冇諗過選邊個做都係有人會不滿呢?
就係咁先會進步
台灣缺少台獨右派政黨
kmt最大問題係批立委真係on9的
我唔會懷疑朱立倫、候友宜、江啟臣呢啲人做總統會

但個金門立委3日唔埋2日講埋曬啲on9親中嘢都夠死啦
其實台獨係大趨勢,不過冇人敢擺上台
dpp上台前夠係威係勢
40%出口係中國
背後利益集團點會比佢咁做
事實係中央無理過佢地
之前佢地搞入境檢測
中央搞事
反佢地個行政 拆左個檢測站
點知一個星期後就爆
政治凌駕人命
出賣手足蔡婆不得好死
我估DPP會慢慢變右 左翼會似時力
班死老嘢出少句聲kmt都唔會搞到依家咁啦
我話你老屈國民黨??
你講到醫護弱智肯認衰未?
送哂班垃圾去支那囉
trump trump咪勁羅
原來咩都國民黨屈 <<<< 弱智講緊你阿 睇翻你自己講咩先喇
我呢句野係話你老屈日本單野?你仲勁過藍色窗簾你肯回覆醫護弱智俾人呃到唔敢打針未啫
一句到尾你認唔認同日本單野係kmt老屈再講
我無睇單新聞唔清楚,咁你解釋下點解醫護會弱智到俾國民黨呃到唔敢打針未?快啲答啦,咪再縮
仲有我一直係講緊kmt帶頭吹az副作用大,影響社會打針意欲係咪事實先? 你去睇翻2個月前台灣新聞點講az 同市民施打意欲再講喇
度度都民智低啦
英國爆=Boris Johnson防疫不力
美國爆=Trump防疫不力
印度爆=莫迪防疫不力
根本啲人就冇深入了解啲防疫政策
事實?你拎啲證據拎支持下你呢個事實唔該
有民意調查唔打疫苗既人係聽完國民黨講而唔打定有咩證據?
我夠話市民因為唔信民進黨而唔打疫苗,不如你去證明下我呢個說法點錯?
你有證據證明到市民依家唔敢打同國民黨言論影響兩者有直接關係先講啦想睇下你點證明

答未啊
你肯回覆你自己話「醫護」俾人呃到唔敢打針未啊?講咁耐你都仲唔肯覆醫護係咪會蠢到俾國民黨呃
明明民主係基本野黎 點解講到有民主先會咁
只係民智唔係每個人都咁高 全世界都係咁架啦
再低d既人咪會自己衰左再搵野賴 唔識睇清楚先開口鬧
台灣本身又唔係咩先進國家 多呢d人其實唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞