台灣人最近因為武肺係咁屌台灣政府

311 回覆
92 Like 212 Dislike
有識朋友係讀台大 最近同佢傾落先知原來台灣政府一直對武漢肺炎既防疫措施都係好多漏洞 好多後生都對依家依個政府好不滿

於是我睇台灣本地既討論區
以下係今日幾個熱門post

有人開post 屌d人個個返鄉下過節
下面大多評論都話 係咁架啦 政府唔封城 淨係識呼籲怪得邊個
屌政府點解唔用公權力限制市民出入
https://www.dcard.tw/f/2019_ncov/p/236231814?cid=e08e9fbe-a1c2-4f0a-a8ee-383109433d4e

依篇屌緊陳時中唔識防疫 仲要講大話呃市民
https://www.dcard.tw/f/trending/p/236227760?cid=d9e11445-6df6-4db5-acd8-294062f98b0f

相關上熱門既仲有:
我覺得這個政府滿噁心的 - Dcard
https://www.dcard.tw/f/trending/p/236230853?cid=427e8556-eef7-40f6-9560-1b3d534316e0

後悔選了蔡英文 - Dcard
https://www.dcard.tw/f/2019_ncov/p/236233991?cid=280481ed-7416-4d3c-a8c9-9a76d732f038

我share既目的係唔想香港人仲停留係「台灣政府好識防疫」「台灣官員好做得野」既想法到
想大家了解多d台灣政府依家做野既情況
同埋台灣後生一輩係點睇
佢地冇連登仔所講既咁唔留意時事

專登揀依個時間開post係唔想俾人話我帶風向 屈我毛
仲有d五毛都唔使爭住出黎
依家討論既係政府對防疫既處理手法
民主依然係好東西
///同埋台灣後生一輩係點睇
佢地冇連登仔所講既咁唔留意時事///

咪就係睇表面囉
睇d留言嚇撚死人 話後悔無投韓投左蔡

投韓就一定會無事? 武肺要爆就爆架啦
歐美爆左咁耐人地倒台未 唔去怪武漢害全世界
走去怪政府

台灣人民智太低啦 根本唔洗武統 歸化蟈始終既事
想移民去台灣既真心留係香港好過
台灣ptt 班人仲癲過連登
比起可以隨便鬧政府又唔怕俾人拉,冇疫苗都好小事啫
民主就係有缺陷而要社會去推進,依種社會嘅參與帶嚟改變好平常
成班共諜五毛開始做野
我地cctoy 教民進黨將所有反對意見標籤做共諜收左錢五毛咪得囉
換個林鄭比佢
台灣人你地同我聽住!!!

民進黨落台 中共最開心

將來的後果就由你地自己去承擔
呢啲野失去咗先會珍惜
ptt 淪陷 巴哈淪陷 dcard淪陷 連FB都淪陷 全部都係五毛開post 吖嘛 (但林瑋豐果d顏色岩左又唔計)
真正既台灣人點會鬧民進黨呢

即使係呢度講民進黨壞話就算幾反共都會話你五毛架啦
駁唔到就出大技

中共有咩做唔出喎!!
不如換國民黨上場全民打科興囉
全部都係ccptoy!
同我block晒佢!
做得唔好咪屌 有咩問題
你估鄰國呀?屌親就告你煽動叛亂
佢地慣性係咁,尋日林昶佐條撚樣自己選區選民比民進黨侮辱,第一時間賴國民黨個立委突登問trap question
佢地唔係賴中共 國民黨 柯文哲/民眾黨就係賴國民架啦
毒一定係中共搵大飛過台灣放毒同萬華班人叫雞出事
一定唔關民進黨個3+11同太子個防疫旅館事
「後悔選蔡英文」呢句真係笑死如果當初係Korean fish 當選嘅話,以佢親中嘅性格,肯定大開國門俾支那人旅行,然後爆咗啦又遲一遲先封關,台灣疫情肯定嚴重過宜家一百倍,台灣喺全世界疫情最恐怖最嚴重嘅時候,歐洲嗰陣個個人心惶惶,香港人仲搶緊口罩,台灣仲可以開幾萬人演唱會,又全國烤肉節,足足守咗一年嘅時間冇疫情,仲想點
投韓國瑜爆投蔡英文又爆,咁當初投票點解話你好過韓生?
如果係上年搞成咁我覺得無人會怪蔡英文,但依家2021年過左成一半,比人地歐美政府多成一年半時間準備既今日,仲犯上年人地一模一樣既錯誤:唔夠床位,唔夠人手做PCR,唔肯封城,叫人係屋企旅館等死
唔怪得政府?你民進黨政府係2021年犯2020年既錯已經唔關武漢事,係無能呀。咁撚大支野叫人唔好怪政府,要幾奴性先up得出呀
係無真正強人領導者出嚟選,所以咪選個爛
其實唔係淨係民進黨錯

地區政府都亂到痴晒線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞