台灣人最近因為武肺係咁屌台灣政府

311 回覆
92 Like 212 Dislike
唔緊要
國民黨打中國疫苗
民進黨打自己未經三期嘅國產疫苗
其他人打國外疫苗
根本武肺呢單野邊個上台都搞唔掂
總之反支共連登仔就認可,可以壞事做盡都無人理
感覺上台灣仔比香港果d勇武大膽好多
黃絲推緊香港走台灣條路.
之前香港全日禁堂食嘈到世界末日咁

台灣自從三級防疫之後都唔知禁咗幾多日

之後人哋台灣人屌下個政府就民智未開

香港人真係好民智開喎咁
On撚9
台灣頂咗咁耐都算係咁啦
睇下香港 大陸爆緊個時 唔係香港人自發戴口罩
大把人一早唔係死咗就肺有事冇得藥
出蒙面法比法庭屌返轉頭
先扮撚哂野出個口罩令限聚令
講到台灣咁垃圾無能
我都想香港同台灣政府對調下
真香港人就知台灣已經守得好撚勁
香港唔淪陷根本靠本地人自救

成件事就好似迪基亞救撚左廿球必入波
然後失左手0:1就比人diu到仆街一樣

台灣韓魚fans仲唔衝出黎抹黑咩
館長算唔算泡菜魚fans

日日撚小粉紅個攝徒日記算唔算泡菜魚fans
屌得好啦
垃圾蔡英文政府
你呢句一下就分化到成個post

你老闆會唔會加你呢句人工
係,基本上,台灣呢邊有個好籠統既講法。國民黨舔共,民進黨舔商。對佢地黎講從來無得揀個好既,只能揀個無咁差
d台灣人話投韓只係反串

同埋台灣人只係爭取更好嘅嘢,連登就話咩生在福中不知福。

同班藍絲廢老日日係度鬧班示威者搞事,佢地以前無野食,香港後生仔生在福中不知福有咩分別。
台灣政治不嬲垃圾不分藍綠
只不過國民黨就係共產黨走狗咁解
2024柯P出黎說實贏
不過怕佢有啲親中
依家無疫苗 ptt討論緊食唔食狗藥
真,連登仔屌台灣人,同廢老屌後生仔生在福中不知福,淨係識上街搞事一鳩樣。

奴性重始終都係華人劣根性黎。

仲要自己唔係生活係人地果度有咩資格評論。
台灣頂左咁耐?
請問頂左D咩?
///同埋台灣後生一輩係點睇
佢地冇連登仔所講既咁唔留意時事///

應該咁講 台灣人留意時事既情況就係當件事貼身咁影響到自己 就會去留意,亦出現左好似樓上巴打講既情況:件事只係睇到好表面,唔會去梳理背後既前困後果

台灣既政治另一點有趣既地方就係 政客普遍係為選票而去決定下一步應該點做,變到成個政治環境就係為左討好選民而去落決定,對成個社會既推動黎講係大問題黎

台灣其實有好多社會問題,不過絕大部份人因為未燒到自己或者用"習慣就好"既方式去應對,因為最後有事一定係針對政府就岩。
「台灣既政治另一點有趣既地方就係 政客普遍係為選票而去決定下一步應該點做,變到成個政治環境就係為左討好選民而去落決定,對成個社會既推動黎講係大問題黎」

Errrrr想問邊個民主國家唔係咁

同埋你所講個幾點換個名套返去香港人身上又得,美國人身上又得,英國人身上都得
五毛又開工行台灣條路點都好過腥港而家啦
支那用係台灣既網絡水軍應該多連登十倍

策略都係一樣 利用群眾鬥群眾
最強人領導係李登輝
但佢用自己既能力去造就民主一大步而唔係戀棧權位
客觀啲比較
陳時中開放3+11同當日柒婆比海員上岸導致第二波有啲咩分別 係時間上遲咗一年囉
但你呢一年做咗啲咩所謂超前部署就係到處講Taiwan can help點知而家比日本同美國help返轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞