台灣人最近因為武肺係咁屌台灣政府

311 回覆
92 Like 212 Dislike
連朱學恒都要吹奏 真係弱智有眼睇
你既翻譯呢?點屈法下講吖
垃圾綠共
國產疫苗價錢係輝瑞Az幾倍至十倍

咁多利益係裡面 緊係死推國產啦
好心肝單嘢 一次敗返哂
Thanks,如果你上面有比條link我會更加好
睇返的確呢句係咪解「只要」係有爭議,我收返上面講既野先
連登仔最鍾意非黑即白第一日知咩
疫苗都算
3+11會議紀錄話冇左就冇左仲癲過港共
你試下馬英狗咁做dpp一早call馬衝入立法院
馬英狗係廢+軟弱+有賊心冇賊膽
Dpp就當自己金身有817就為所欲為
又用網軍搞亂各大forum斷到正
你老味一爆疫情dpp第一時間出嚟轉移視線話咩認知作戰
同淋病一有事就外國勢力有咩分別
因為朱學恒係超級藍軍,同何妖有得揮,所以我一見你post佢嘅野,我都懶得解釋
感覺上你一定係經由雞蟲中出你老母生出黎。
//城市規劃是日本留下來的//
你可以咁講 日本的確係為台灣主要城市帶黎左一個框架
唔講日治到而家台灣有幾多都市更新計劃改變左街廓同成個城市既面貌
日本當既既城市規劃 去到 當代都未必係用得到
好似街既闊度個類咁
同埋仲有一條友好行人道唔係止係單單留個規劃就可以處理到,仲包含到好多私人空間公共空間權行義務等等既問題呢樣亦都係點解日本會做得好過台灣既地方 公共空間 城市規劃 公權力既運用 你想講既可以真係好多野講到

//你那麼不喜歡滾回支那香港//
你覺得有地方唔公義 唔係只係話唔滿意就走你真正愛個個城市就會想搵方法去改變佢我好唔滿意台灣既行人空間,我會搵原因同盡量提出等多D 人留意唔係話唔滿意就走
民進黨依家打橫行
話無3+11會議紀錄
無?
唔想交出黎下哇
比人知4邊個投贊成
下屆唔洗選

依家佢話無
有人吹得民進黨漲?

台灣民主程度點都好過中國架啦
不過你以為真係好晒?
民進黨依家惡到邊個講錯少少野入罪罰300萬
萬華班人先慘
dpp唔想認3+11
話萬華係破口
萬華仲要係綠黨陣地
今次班韭菜比人犧牲晒
死台灣人有乜所謂 最緊見到軍機升降
Ptt 八卦版一向多滯台支畜同大陸哩帶風向做亂源。
做得差就要問責換人落台,呢個先係民主制度嘅真諦。
佢根本係親中 走中間路線溫水煮蛙嘅人比直接親中嘅人可怕
其實個政府係屬於佢地 佢地要屌 我地都改變唔到 只能話 真係唔好移民去台灣 因為24年換總統都幾危
一個都冇落台
范雲仲無恥到話唔關佢事
有台灣後生仔朋友住台北,
佢地似係其他地區罵緊台北衰爆疫情,
而台北朋友就罵政府3+11錯
但佢地全都捉唔到個重點其實喺邊
香港係國安法都叫做有人出嚟示威,台灣無呢啲極端情況都唔敢出嚟屌政府,當年黑護個單嘢唔單止講緊封關同政府示威,仲係國安法底下喎。

台灣係好命過香港係事實,至少無國安法,至少可以表態唔俾人搞。香港呢?好多人都不知不覺自我審查。
之前指揮中心話洩漏確診數字係犯罪
點知陳時中個fd早指揮中心半日講出個確診數字
陳時中話數字正確所以唔係犯罪
打橫黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞