台灣人最近因為武肺係咁屌台灣政府

311 回覆
92 Like 212 Dislike
之前係D 台灣POST 都提過,問題就係出現係"頂左咁耐"
超前部署左咁耐,但最後結果呢一年既準備就係完全無準備
台灣人呢一年黎對自己政府既抱有信任同期望
但點知期望愈大 失望愈大
爆發初期 檢疫塞車 地方政府中央政府唔協調等等
呢一種期望落差就好容易做成點解而家台灣有部份人會咁反感
另外好多連登仔都係2019年之後先留意台灣
其實蔡英文既民意一直都係算係坐緊過山車

圖:台灣民意基金會
當下呢一刻 大家比情緒同社會氛圍影響到個民意唔出奇,係睇之後幾年,政府會用D 咩方法政策拉高翻個民意
仲有全面禁堂食俾人屌咗幾耐

台灣依家停咗幾耐堂食,啲人要係咬咗幾耐飯盒

叫人留係屋企之後停電

然後叫你包容下啦,台灣已經好好

咁同香港政府個離地程度有乜分別

所以台灣政府咪俾台灣人屌囉
放心,下年選完九合一吳乃仁、邱義仁同林錫耀就會出來操返盤
其實蔡英文依家已經出咗絕招力挽狂瀾啦

唔係點會咁好啱有架C-17落地

一方面轉移視線,另一方面靠美國之手話俾全台灣唔使驚,我連美帝都叫得郁,大家定啲
我個fd老婆係台灣人
上年台灣冇疫情
成日響fb打:
有蔡總統,什麼都不怕
係國民黨咁撚白痴成張美國牌比馬英九搞到消失唔見遮

長期以來駐美嘅政務官都係藍營人士,但係馬下蔡上之後綠營完全將個關係網換曬自己人馬

到後來傻魚選總統連美國都唔去拜會一下正傻閪
班傻鳩玩玩下政治屌人萊豬,屌到自己反埋美個下勁
咪撚揸tesla霸撚住條路
教班生番用電話,
班生番當石頭咁用,
仲話石頭好用啲
上到去dcard見到好撚多五毛
即係fb果啲不斷回覆同一句屌人果啲
即日回歸
d post 得500like 好似唔太有代表性喎
次次利益未傷害到自己就係到扮野
你睇館長個班網紅 youtuber 一話封佢館 封拍攝
就係到發惡 日日係到屌
之前又係到撐
無限spin 3+11 無人認頭食相太難睇,後生同老人都唔考慮打國產
錯就屌㗎啦,搞成咁無人負責唔屌得?
只不過我地有林鄭嘅對比下覺得而家台灣好好
利申係呢邊讀緊書
吊你5毛, 分化撚。 之前唔係話台灣守得好好咩
柯文感覺上係實是實辦嘅人,如果親中可以幫台灣得到最大嘅經濟利益,我覺得佢九成九會親中
睇關鍵時刻佢地日日都屌緊:
1. 將所有希望放落國產疫苗, 如果到時無國際認證, 打左仲洗出國?
2. 同樣因為將所有希望放落國產疫苗, 疑心政府拍心口同日本講7~8 月會有國產, 否則會有多過124 萬AZ
3. 政府堅持疫苗中央採購, 阻止地方採購, 連郭董捐疫苗中央都無全力配合
4. 不停較正回歸畀人話佢係隱瞞數字
5. 明明每日夠50% 不明個案就要升4 級, 但政府就將雙北感染但源頭不明既唔計做不明個案, 玩數字遊戲阻止升4級封城
6. 無調走端午節假阻止d 人聚集過節

我想問其實入面有幾多成係事實, 又多唔多人真係為左口d 事不滿?
第一年睇新聞?

都好嘅
見識下未晚嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞