[收league] 德甲燈神討論區 鳩

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

買左呢件

我都想買
2016-17賽季德甲聯賽的大幕已經落下,權威媒體《踢球者》照例針對每個位置進行了評級,在率先曝光的中衞榜單上,和冬季評級一樣,並沒有球員獲得“世界級”的稱號,同樣有三人獲評“洲際級”。

重返拜仁的曉姆斯依舊名列榜單首位,另外兩位中衞,一個是曉姆斯的搭檔查維馬天尼斯,另一個是即將加盟拜仁的賀芬咸新星聚勒,《踢球者》稱他為“三明治聚勒”。(處於曉姆斯和查維馬天尼斯中間)

《踢球者》表示,在本賽季下半程,曉姆斯延續了上半程的優異表現,依然是德甲聯賽中最穩定、最出色的中衞。不過在組織比賽和罰球方面,他的威脅並沒有在多特時那麼大。因此,曉姆斯和冬天一樣無緣“世界級”。

《踢球者》編輯部對查維馬天尼斯的評語是“很棒的比賽位置感,對身體的運用靈活,同時頭球強力”。不過在對陣皇馬的比賽中,查維馬天尼斯在速度上的劣勢顯而易見。

位於拜仁雙星中間的,是即將成為拜仁球員的聚勒,這位賀芬咸球員在整個下半程有統治級的表現,在位置感、傳球以及控球穩定性上都有很棒的表現。

在尤爾根-科勒看來,即將出徵俄羅斯聯合會杯的聚勒甚至可以“排在榜單頭名”。這位前世界冠軍、歐洲冠軍成員盛讚聚勒“非常強壯,對抗強力”,是聯賽中“最穩定和最出色的中衞”。

世界四支最強嘅球隊:認真嘅皇馬,美斯狀態好嘅巴塞,冇傷病嘅拜仁,阿仙奴險簽隊

屌你 咁都要笑下雲加
2016-17賽季德甲聯賽的大幕已經落下,權威媒體《踢球者》照例針對每個位置進行了評級,在率先曝光的中衞榜單上,和冬季評級一樣,並沒有球員獲得“世界級”的稱號,同樣有三人獲評“洲際級”。

重返拜仁的曉姆斯依舊名列榜單首位,另外兩位中衞,一個是曉姆斯的搭檔查維馬天尼斯,另一個是即將加盟拜仁的賀芬咸新星聚勒,《踢球者》稱他為“三明治聚勒”。(處於曉姆斯和查維馬天尼斯中間)

《踢球者》表示,在本賽季下半程,曉姆斯延續了上半程的優異表現,依然是德甲聯賽中最穩定、最出色的中衞。不過在組織比賽和罰球方面,他的威脅並沒有在多特時那麼大。因此,曉姆斯和冬天一樣無緣“世界級”。

《踢球者》編輯部對查維馬天尼斯的評語是“很棒的比賽位置感,對身體的運用靈活,同時頭球強力”。不過在對陣皇馬的比賽中,查維馬天尼斯在速度上的劣勢顯而易見。

位於拜仁雙星中間的,是即將成為拜仁球員的聚勒,這位賀芬咸球員在整個下半程有統治級的表現,在位置感、傳球以及控球穩定性上都有很棒的表現。

在尤爾根-科勒看來,即將出徵俄羅斯聯合會杯的聚勒甚至可以“排在榜單頭名”。這位前世界冠軍、歐洲冠軍成員盛讚聚勒“非常強壯,對抗強力”,是聯賽中“最穩定和最出色的中衞”。

世界四支最強嘅球隊:認真嘅皇馬,美斯狀態好嘅巴塞,冇傷病嘅拜仁,阿仙奴險簽隊

屌你 咁都要笑下雲加

事實唔怕講

屌你 咁都要笑下雲加

事實唔怕講

沙洛返拜仁做助教
沙洛返拜仁做助教

搵佢返黎教高文傳中
沙洛返拜仁做助教

搵佢返黎教高文傳中

當年沙洛嘅傳中同碧咸有得比
沙洛返拜仁做助教

搵佢返黎教高文傳中

雲達會唔會買返迪辛度?
沙洛返拜仁做助教

諗諗下都好撚悲哀,人地就J球員拜狗係度J助教
諗諗下都好撚悲哀,人地就J球員拜狗係度J助教

拜狗買人不嬲都唔聲唔聲
04又炒教練
04又炒教練

想請杜曹,應該
04又炒教練

想請杜曹,應該

請左個德乙教練啦
利華都請埋新教練
雲爺爺又續約
真係唔知杜曹會去邊
04又炒教練

想請杜曹,應該

請左個德乙教練啦
利華都請埋新教練
雲爺爺又續約
真係唔知杜曹會去邊

一於拯救漢堡啦
04又炒教練

想請杜曹,應該

請左個德乙教練啦
利華都請埋新教練
雲爺爺又續約
真係唔知杜曹會去邊

一於拯救漢堡啦

聽講北京國安搵佢
拜簽伊巴做後備前鋒有冇得諗
記得佢講過想拎埋德甲
記得佢講過想拎埋德甲

廢老
記得佢講過想拎埋德甲

廢老

同利雲作用一樣簽黎冇咩意思
記得佢講過想拎埋德甲

廢老

有佢幫利雲打下d賽事都好,唔好好似今年踢撚死利雲
尤其係對多蒙特都贏緊仲唔肯換走利雲,結果傷咗左肩首回合對唔到皇狗
L'Equipe: #FCBayern have begun negotiations with Lyon regarding Corentin Tolisso. €40m fee quoted.
L'Equipe: #FCBayern have begun negotiations with Lyon regarding Corentin Tolisso. €40m fee quoted.

呢個幾勁
支持
記得佢講過想拎埋德甲

廢老

但拜就係要個高大中鋒姐
利雲一定正選唔可能簽個阿古路type 既球員做後備
記得佢講過想拎埋德甲

廢老

但拜就係要個高大中鋒姐
利雲一定正選唔可能簽個阿古路type 既球員做後備

宜家利雲一傷就逼住用梅拿打正前,廢咗梅拿武功亦廢埋拜仁進攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞