[收league] 德甲燈神討論區 鳩

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

拜仁都有買幻幻嘅,韋沙、Rode、基治賀夫、Kurt、Kimmich、高文、辛捷士
不過得Kimmich叫打得起,高文都未有正選住
多蒙特近幾年係買幻幻居多,不過都唔少d打起咗or已經成名嘅收購,Papa、卡斯度、舒爾尼、Toprak (Gotze呢個特別例子唔好計)
我覺得兩隊fans如果互屌對方拆骨嘅話,兩邊都有一定嘅理據,只會令罵戰沒完沒了(其實兩度拆骨性質一樣,而且我又唔覺拆骨程度差距好大)
與其拜迷覺得多蒙特一樣有拆、多迷覺得拜仁隊隊都挖角好仆街,因而咁樣有口水戰,倒不如話其實兩隊同樣都有挖角行為,費事又互屌啦

都唔再屌啦
不過Hummels同Lewy果兩下真係嬲撚到仆街
完全係球員西,球會咁挖都好嬲
接受唔到愛隊我愛嘅球員去死對頭

我覺得有件事好怪
多比人挖,fans會屌對家
阿比人挖,fans會屌球員

其實都唔係
Gotze Hummels大把人屌

無計Gotze單嘢真係會好hurt,比著我係多迷我都會嬲到仆街

仲要決賽前先講
係拜狗都覺得拜狗好仆街

個陣呆左 不過我好鍾意古沙架

gotze單野仆街過hummels 呢個我覺得係拜仁問題 拜仁手足唔好介意
hummels我覺得係人問題 之前講到明唔轉拜仁 係拜仁放棄佢 又屌鳩gotze轉隊 到最後咪又係去番拜仁 前2日仲要話有機番多蒙特 當多蒙特公廁呀

老實講,gotze同lewan兩件事我都覺得拜仁好抵屌,真係幫唔落口

我覺得有件事好怪

其實都唔係

無計Gotze單嘢真係會好hurt,比著我係多迷我都會嬲到仆街

仲要決賽前先講
係拜狗都覺得拜狗好仆街

gotze單野仆街過hummels 呢個我覺得係拜仁問題 拜仁手足唔好介意
hummels我覺得係人問題 之前講到明唔轉拜仁 係拜仁放棄佢 又屌鳩gotze轉隊 到最後咪又係去番拜仁 前2日仲要話有機番多蒙特 當多蒙特公廁呀

老實講,gotze同lewan兩件事我都覺得拜仁好抵屌,真係幫唔落口

講多樣 多蒙特係近年先咁樣買人
拜仁因為傳統強隊 所以由以前到而家都係咁買人

利雲對多子剷草個球我仲好記得呀而家 一樣都係屎忽鬼嚟 同hummels一樣

我覺得有件事好怪

其實都唔係

仲要決賽前先講
係拜狗都覺得拜狗好仆街

利雲對多子剷草個球我仲好記得呀而家 一樣都係屎忽鬼嚟 同hummels一樣

拜仁咁多年嘅挖角紀錄已經係街知巷聞,係PK但的確有效
No offense,我覺得近年多蒙特係有少少學咗拜仁套收購模式,亦知道咁係有效兼快速嘅方法去維持已有優勢
當然,學得最足係意甲祖雲達斯,買羅馬同拿玻里主將去增強自身實力,連球場名都抄埋

仲要決賽前先講
係拜狗都覺得拜狗好仆街

拜仁咁多年嘅挖角紀錄已經係街知巷聞,係PK但的確有效
No offense,我覺得近年多蒙特係有少少學咗拜仁套收購模式,亦知道咁係有效兼快速嘅方法去維持已有優勢
當然,學得最足係意甲祖雲達斯,買羅馬同拿玻里主將去增強自身實力,連球場名都抄埋

我拜係黑哨方面未及蛆狗

拜仁都有買幻幻嘅,韋沙、Rode、基治賀夫、Kurt、Kimmich、高文、辛捷士
不過得Kimmich叫打得起,高文都未有正選住
多蒙特近幾年係買幻幻居多,不過都唔少d打起咗or已經成名嘅收購,Papa、卡斯度、舒爾尼、Toprak (Gotze呢個特別例子唔好計)
我覺得兩隊fans如果互屌對方拆骨嘅話,兩邊都有一定嘅理據,只會令罵戰沒完沒了(其實兩度拆骨性質一樣,而且我又唔覺拆骨程度差距好大)
與其拜迷覺得多蒙特一樣有拆、多迷覺得拜仁隊隊都挖角好仆街,因而咁樣有口水戰,倒不如話其實兩隊同樣都有挖角行為,費事又互屌啦

都唔再屌啦
不過Hummels同Lewy果兩下真係嬲撚到仆街
完全係球員西,球會咁挖都好嬲
接受唔到愛隊我愛嘅球員去死對頭

我覺得有件事好怪

其實都唔係

仲要決賽前先講
係拜狗都覺得拜狗好仆街

拜狗表示
宣佈古沙去拜仁個一刻真正屌晒鬼
個兩年好欣賞多子屌打拜仁
屌佢啦又挖角
25雲就唔多講
個人鍾意M子
Baumann says that Luca #Caldirola has agreed to an extension at Werder Bremen. #SVW #htafc

同埋基拿比離隊
Baumann says that Luca #Caldirola has agreed to an extension at Werder Bremen. #SVW #htafc

同埋基拿比離隊

返阿仙奴?

同埋基拿比離隊

返阿仙奴?

Caldirola
不過佢隻貓真係好正
有Kruse同Bartels
基拿比留多季都唔會打得起
而家有錢買正前鋒

同埋基拿比離隊

返阿仙奴?

多數賀芬咸

同埋基拿比離隊

返阿仙奴?

Caldirola
不過佢隻貓真係好正
而家有錢買正前鋒

下半季真係好失望
2016-17賽季德甲聯賽的大幕已經落下,權威媒體《踢球者》照例針對每個位置進行了評級,在率先曝光的中衞榜單上,和冬季評級一樣,並沒有球員獲得“世界級”的稱號,同樣有三人獲評“洲際級”。

重返拜仁的曉姆斯依舊名列榜單首位,另外兩位中衞,一個是曉姆斯的搭檔查維馬天尼斯,另一個是即將加盟拜仁的賀芬咸新星聚勒,《踢球者》稱他為“三明治聚勒”。(處於曉姆斯和查維馬天尼斯中間)

《踢球者》表示,在本賽季下半程,曉姆斯延續了上半程的優異表現,依然是德甲聯賽中最穩定、最出色的中衞。不過在組織比賽和罰球方面,他的威脅並沒有在多特時那麼大。因此,曉姆斯和冬天一樣無緣“世界級”。

《踢球者》編輯部對查維馬天尼斯的評語是“很棒的比賽位置感,對身體的運用靈活,同時頭球強力”。不過在對陣皇馬的比賽中,查維馬天尼斯在速度上的劣勢顯而易見。

位於拜仁雙星中間的,是即將成為拜仁球員的聚勒,這位賀芬咸球員在整個下半程有統治級的表現,在位置感、傳球以及控球穩定性上都有很棒的表現。

在尤爾根-科勒看來,即將出徵俄羅斯聯合會杯的聚勒甚至可以“排在榜單頭名”。這位前世界冠軍、歐洲冠軍成員盛讚聚勒“非常強壯,對抗強力”,是聯賽中“最穩定和最出色的中衞”。

世界四支最強嘅球隊:認真嘅皇馬,美斯狀態好嘅巴塞,冇傷病嘅拜仁,阿仙奴險簽隊

同埋基拿比離隊

返阿仙奴?

Caldirola
不過佢隻貓真係好正
而家有錢買正前鋒

下半季真係好失望

對多個場贏緊輸球十二碼俾人
已買ps4
已買ps4

最後買左邊部電視
已買ps4

最後買左邊部電視

未買住
屋企人去左旅行遲啲先算
有乜game好玩
屌第一日買ps4已經hang撚左機要蚊電源制開過
已買ps4

同埋基拿比離隊

返阿仙奴?

Caldirola
不過佢隻貓真係好正
而家有錢買正前鋒

下半季真係好失望

對多個場贏緊輸球十二碼俾人

用波唔掂又要落中場拎波踢
跑得快捕位好 射術掂就企係最前啦大佬

買左呢件
有乜game好玩

helldivers, cod, 人中 for sure

fifa gta

買左呢件

痴線心口有字好靚
邊度買??幾錢?

pro direct

買左呢件

痴線心口有字好靚
邊度買??幾錢?

pro direct

Pro direct運費一個人好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞