Benz車款討論區 咁耐都無人開

1001 回覆
39 Like 42 Dislike
tesla 保值???? model s 宜家 17 萬左右都搵到
發覺香港人都幾痴線 上面有巴打分享自己架車都比人屌
明明呢到係Benz討論區
連登只有一架好車 AE110
除非買有收藏價值嘅稀有車,否則車唔會保值,一行出街就跌緊,Benz跌得冇咁多,Audi VW跌得好快

一兩年換一次應該都係上會玩嫁喇,唔洗比一大筆錢又可以成日換車揸
7年啦師兄
你睇下2014年嘅benz跌左幾多%
係乜車都會跌價, 除非你養到佢over 30年,
只不過我感覺 benz 個二手價相對跌得冇咁快
tesla 車款唔多但係相對車輛架數多市場多貨自然跌得快
不過要果要唔跌, 我真係建議買隻錶好過
買Benz加隻勞,勞升值保住Benz個跌幅
喺外國買左部GLC 但d路爛到hi hi,經常性可以爛到成個窿喺地下,冇諗過渣SUV都凳到咁
原裝避震係麻麻
揸緊部2016年尾出既W213 想換GLB 係咪襯大檢之前TRADE左佢好啲?
想買架舊benz e250定c250 好?
三四十歲以上就E, 二三十歲就C
11年果d 有咩要注意
如果c class佢嗰啲年份有個凸輪軸通病,整一整要皮幾野,其餘冇乜特別了
呢樣野上架check 唔check 到?
反而同一年既E class 冇呢樣野?
通常都配一個食煙既大陸佬/MK仔
有事會著engine燈,同埋揸下就知有事,無事就睇彩數,一般十萬公斤以上就會有可能發生,e class冇研究所以唔知
slk 麻煩d 定係c250 麻煩d? 同價位既話
slk多個蓬點都多樣嘢要跟啦
有無師兄渣緊GLE,可唔可以講吓年份,避震好唔好。同埋多唔多野整。念緊GLE定X5
冇諗過咁,但其實外國多爛路都有d關係
本身唔係咁識車,想問打左柴嘅話其實係咪要比錢番廠換?

利申:喺外國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞