Benz車款討論區 咁耐都無人開

1001 回覆
39 Like 42 Dislike
好惡死呢到
頂置果個回覆收番埋啦
貼大G又點計
貼amggt 又點計?
係唔係叫曬?
岩岩有人貼35 都欣賞好靚
可唔可以唔好咁呀

定係呢度叫做benz新款討論區?

係唔係規定一定要貼新款?

仲有呢部叫尾期⋯ 係16果代 如果有研究嘅就知道係新嘅波箱同埋引擎設計

如果咁都容不下
咁以後討論區淨係討論細a細c貼e囉
大家都係amg 愛惜愛好者,相煎何太急

2022q3到貨
討論埋都得架
呢度啲連登仔係咁
呢部未facelift…..
邊係尾期
去到三十幾頁,先得嗰一兩個9up留言,唔駛咁認真啦清
你個尾燈邊係尾期
做多咗啦收返埋啦
慢慢睇慣左CLA 250新款
可能係前期嘅最後一批
尾燈好過舊款
最唔mk嘅a class
冇咁MK,斯文左
CLA250是原罪
舊款cla amg line啲線條硬係怪怪地咁
架車本身已經唔算修長
格硬加套前後寬體泵把已經尷尬
條側裙向上拱令到架車睇落更加短

反而齋版睇落仲流線啲elegant啲
不過齋版仁孚好似冇返250 得200
佢45嚟
雖然都係好mk
Facelift 前最後一批
用番舊既蝴蝶燈呢一代既燈算最好睇

機器, gear ratio , 電腦⋯ 等等都係新既一代
係外觀上除左章既位置唔同 其他無大改
未facelift又點會換新機器, gear ratio , 電腦?
咁買facelift後果啲咪柒左?

利申 唔識benz
勁薯
嗰個年代呢部係買餸車嚟
類似而家嘅b class
Benz 每個model year都會有少少唔同(其實大部份牌子都係),有可能係隻側鏡個款唔同,個中控os唔同,換engine 波箱都好常見,但係一部facelift 前嘅車話係尾期我真係第一次見
我明你意思,但係正常唔係應該facelift改外型又或者改引擎波箱etc,但係會facelift 前改架咩
正常係facelift 改外型
引擎波箱係會facelift 前改,Benz 試過好多次,上一代A45/CLA45/GLA45,w211 試過,w212,w213都試過
os同埋ecu/波腦firmware久唔久就會有update 去整車check車有時啲staff會幫你update埋
尤其前期車有時會有bugs要patch返

但係hardware
咩燈呀包圍嗰啲正路應該一次過喺facelift嘅時候出
我唔熟cla 但係以benz一貫作風應該唔會無啦啦淨係唔換燈
aftermarket retrofit返舊款燈另計
但係咁做都好反智
通常都係換新唔換舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞