Benz車款討論區 咁耐都無人開

1001 回覆
39 Like 42 Dislike
長知識了,我以為外觀同硬件係一齊facelift既tim
即係未係尾期囉 facelift咗先叫尾期,因為小改款咗
每年都會有啲唔同啦,14年同15個軚盤都唔一樣啦,咁又叫佢尾期了?
我知軟件程式野久唔久都會update ,但估唔到facelift真係淨係face,我仲覺得會除左樣仲會升級埋波箱引擎etc
巴打部車16年?
wiki寫話cla45 16年開始換新偈 多咗廿匹
但係facelift係2017MY先有
唔知入面個車機mon係5’定8’
5’嘅話應該仲係行緊舊os
我唔係阿,純粹想了解想知咋。我訂左架w477 vito都仲未到
認錯人
等cla45嗰個巴打出嚟答就知究竟咩事
一時時,w211就係facelift 果陣由E55變63,但係普通E就facelift 前已經由240>280, 320>350…..

w212 E63同普通E都係facelift 前換左引擎波箱

w213 53就facelift 前改,63咩都冇改,e200/300就facelift 多左EQ boost
45 Facelift 前一兩年係多左20hp
同埋中控轉mode 由一粒制變成一個轉盤
應該係睇嗰年有啲咩新野就加上去
45柒?屌打街邊7成車
Cla個樣真係唔識欣賞,但45講到性能係吊打既
其實好多車廠都會有呢種做法

你可以理解為用得唔好曬

其實佢個意義就係 訂車果時
有一啲技術性嘅嘢 launch 左
已經可以推出市面
但佢會同你講 外殼都用返舊嗰隻 不過章就已經update左
所以 我果架4matic 章係new design , 功率同中控等等 都係
我覺得好慶幸盞燈俾返舊嗰款 靚過實心燈
無撚有錯
粒轉盤制= 多20匹呀
我依家就係外表用番117 但係多左轉盤
呢樣野係aftermarket 不會去做 亦都做唔到(除非無限金錢)
Ching好撚熟benz
粒制出邊報道/ 周圍都好少講
係16年頭
屬於upgrade version ,多左粒轉盤制

但舊os &mon
啱啱碌到見到易手車展廣告
想問下呢啲所謂嘅trade in係咪要拎返benz去先會收
同埋個價應該都係低到仆街㗎可
其他牌子都得 但要新淨低咪 價錢一定低過私人放一截
價錢一定少過私人㗎
想問最近想買第一架車睇中15年製16年尾登記cla200 1萬咪 190k 抵唔抵玩
5年車行得1萬公里, 痴撚線
一個月行200公里都無你信唔信
富二代 冇所謂啦
講到咁仲有乜好問,1, 2年就是但啦
同你買架10萬嘅,1, 2年咪跌少少6,7萬點都走到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞