Benz車款討論區 咁耐都無人開

1001 回覆
39 Like 42 Dislike
睇你自己喜好同取向,載下家長唔會改車會建議e,鍾意改下車飛下車我會揀c

我個人唔鍾意e仔四四方方,大部少少冇咁靈活,同埋我鍾意改車,c仔可塑性大好多
FS巴
新c class 真係好撚正 mini版s class
真 如果買2手c仔一定要買15年後 15年前個樣好撚老土
w204個樣算襟睇喇
A35
好撚老土喎真心
想買新一代s class 好靚仔
唔型就唔係s啦
仲有好多gadget
又後輪轉向 又AR head up display

惟一唔好係太貴
後輪轉向好似係option定高諧版本預設
後輪轉向好似 s450 同s500 都要加錢先有

加$16500
6月8日定8月6日
打少左個0?
俾你大到,上網再睇價單

都係$16500咋
無知一問,後輪轉向有乜實際環境應用到
泊車
窄位掉頭
架車咁大架 有後輪轉向好揸好多
反正普通s class都唔會拎黎飛
靈活好多喎ching
我都唔係好識

S class 係一架5米幾既車。如果無後輪轉向,佢要好多空間先可以調到頭(車書寫12.2米)。如果有後輪轉向,一架咁長既車都好輕易調到頭,操控好好。s class如果有後輪轉向,佢既最小迴旋直徑同一架a class差唔多。

仲有啲車速快過幾多,後輪就同前輪同一方向,慢過幾多,後輪又識擰去另一個方向,個啲睇唔明啦
前輪同後輪唔會同一方向 反方向先轉到灣
車速影響後輪轉向角度的大小
有無巴打可以分享下A仔既心得
真 所以c仔買2手at least都一定要205
w204 普通款同63 差太撚遠
車入面各種膠件😞安全帶舊野最嘈
https://www.autoevolution.com/news/mercedes-benz-revolutionizes-rear-wheel-steering-in-the-2021-s-class-149535.html

On the open road, at speeds above 37 mph (60 kph), the rear wheels will move in the same direction as the front axle to improve and maximize stability.

近年出嘅後輪轉向大部份都係低速反方向方便泊車掉頭,高速同方向令cut線更穩定,不過Benz S呢套如果你用自動泊車低速都可以後輪同方向(下面條片48秒開始)

https://youtu.be/48X-qz0B2xo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞