[Switch/3DS討論] ARMS 27-29號有試玩; Uniqlo x 任天堂 衫26號發售 (37)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問一問
如果出街要邊充邊玩switch
係咪要買anker 尿袋 usbc to usbc 個種?
見格價網冇post 價錢
想問巴打們知唔知幾錢?
今日上紅磡整機,要換過部新,我問職員換新機咁我d game save點呀?
佢答我「無哂架喇」(其實我本身知道會無哂d save)
然後我就反問佢點解你地公司會咁弱智d save係跟主機而唔係可以save落sd card/game/cloud server
佢答我「公司認為部主機係唔會壞既,所以無諗到game save呢個問題

Nintendo

(但係老任舊機可以過save)

下,乜switch個save唔可以備份架?壞機會完全冇哂咁低能

係呀

老任就係咁
永遠都對自己反人類充滿自信
依家全球怒屌要cloud save都唔會整
吹咩

唔係話老任只係收埋咗呢個功能唔開俾客人用咩
今日上紅磡整機,要換過部新,我問職員換新機咁我d game save點呀?
然後我就反問佢點解你地公司會咁弱智d save係跟主機而唔係可以save落sd card/game/cloud server
佢答我「公司認為部主機係唔會壞既,所以無諗到game save呢個問題

Nintendo

下,乜switch個save唔可以備份架?壞機會完全冇哂咁低能

係呀

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁
以前GAMEBOY帶SAVE電咪又係會用晒, 冇晒D SAVE

Nintendo

係呀

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁

但我D save在SD卡到

現時只有一個方案
就係拆機,抽塊MEMORY PCB出黎
換粒吉o既入去
拆機係唔會留痕
所以有得諗~

Nintendo

係呀

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁

原來有得揀?
以前GAMEBOY帶SAVE電咪又係會用晒, 冇晒D SAVE

啱呀
大家覺得Switch會唔會有MH/PKM/星之卡比?

仲有隻RIME有冇話幾時出?

係呀

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁

原來有得揀?

啱呀

做任豚同做狗有咩分別?

係呀

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁

原來有得揀?

咪傻啦點會喺 SD卡

啱呀

而家咩年代
有冇情報港版eshop幾時開? 開始玩到悶

係呀

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁

原來有得揀?

咪傻啦點會喺 SD卡

老任就係咁
吹咩

d任豚fans咪又係咁

原來有得揀?

咪傻啦點會喺 SD卡

我想問下
我今日新買部機 開左個歐洲既eshop ac
但發現eshop上面買game好似要買番歐洲個邊既code?
咁到時如果我想eshop買game會唔會好唔方便?定其實冇分別

Ubisoft 好波
Liam Robertson‏ @Doctor_Cupcakes

Recognise my profile picture now? Y'all been looking at Mario + Rabbids for about a month now.

Peach

Surprise Announcement

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞