[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song- (2)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike

霸權社受小弟一拜
睇完get到係咁,唔知岩唔岩

坦谷話AI不應嘗試了解人類
不應懷抱超越命令既願望
Olivia 佢既使命係用歌聲令所有人快樂
但佢「所有人」既定義包括埋安東尼奧,呢個佢自己既主觀願望
安東尼奧唔明白點解Olivia 成日都話會努力,話達成自己使命仲差得遠
以為自己取代Olivia 就可以幫佢完成使命
但佢取代之後發覺唔知點解都係做唔到
打鬥果陣佢睇到其他歌姬現場唱歌既影片,佢覺得Olivia 既歌聲唔只呢個程度,Olivia 應該唱得好過其他歌姬好多,但聽緊歌既人類已經好滿足。
咁點解Olivia 唔滿足,仲會有煩惱,Olivia 係諗住D咩黎唱歌?
跟住果一刻安東尼奧終於明白,因為Olivia唔只係想唱令人類認同既歌,亦都包括安東尼奧既認同。
所以Olivia一直都話會努力,話達成自己使命仲差得遠,因為佢最想要既係安東尼奧既認同和笑容。

感覺係AI 唔知咩係愛,但以自行理解既方式表達出黎,所引發既悲劇
還我白痴妺啊屌你老母
喺 Re:0 度 486 掟拉姆都有前科啦
就算加埋约戰3都够做兼仲有得找
運動番就ppt
劇情番就咁流暢
真係覺得好諷刺

今集最估唔到係diva會死
諗住佢會用呢個人設埋尾
睇黎最後幾集焦點會放番係vivy度
diva
diva搵到答案 然後消失咗
vivy返返後 結果仲未搵到答案
diva 死咗 la
你哋開心啦?!
變返 cool vivy
我要繼續睇佢撻手指 !
未都係老女人
咁本來點解會自殺
目標令佢唔自殺
依家變他殺
哥斯拉睇到頭痛
唱歌去到樽頸? 佢覺得歐菲莉亞嘅歌唔止咁樣,但自己一直都達唔到
今集電子戰配合現實打鬥勁精彩
垣谷既影響?
我覺得#128 位巴打解得幾好
打鬥果陣佢睇到其他歌姬現場唱歌既影片,佢覺得Olivia 既歌聲唔只呢個程度,Olivia 應該唱得好過其他歌姬好多,但聽緊歌既人類已經好滿足。
咁點解Olivia 唔滿足,仲會有煩惱,Olivia 係諗住D咩黎唱歌?

之後安東尼奧就認為自己無辦法達成使命先打算去自殺
而垣谷除左俾左個電子戰能力安東尼奧之外,好似無提到仲有咩影響?
做乜撚野
但係就算唔理解Olivia
都唔會導向自殺?
係咪即係暗示咗未來有另一個人都send咗啲資料返過去
點解咁撚好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞