[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song- (2)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
子安把聲好出戲由其佢講人類始終會死果句
原來vivy先係低B妹怪錯咗diva
即係點改變都係同一日暴走

睇番第1集
原世界線既松本講左呢句

又係暫時唔知發生咩事

同埋有冇機......松本拎左首歌派街坊(AI),所以AI先識呢首歌?
唔係既話,個point又去番#415

呢個尾真係
埋到首ED但同時又彈左N個問題
首ED真係好好聽
Vivy話作緊歌時我仲好期待完成品
估唔到結尾嚟個反高潮
咩都改變唔到 咁中間啲努力算係咩
唔知點解我覺得vivy最尾會死硬係覺有全世界ai暴走係同佢有關 最尾要佢犧牲自己換返和平
sisters既死係為咗d乜
btw最尾係elizabeth?
照依家呢條世界線既發展,AI暴走實同vivy有關
原世界線冇出現到呢首ED(?),係有奇點計劃先有呢首歌
松本: 呢首歌唔通係奇點計劃?

咁問題黎啦,原世界線係由邊個引發
用上面2張圖鳩估係松本引起

btw elizabeth唔係咩...
希望vivy最尾會死得好好睇睇 依加死亡flag 90%
今集都幾多迷團
作曲應該係AI 暴走關鍵,臨尾d 暴走AI 唱果首應該係ED 歌詞版
同埋點解作完首歌後會訓? 完成使命?
如果因為執行咗singularity plan 而導致人類滅亡,咁第一次發生係點出現?time travel 煩就煩係呢道

黐撚線成對波懟埋去仲要唔止幾次
細細個就J舊鐵 仲要阿婆黎
會唔會係首歌令其他Ai領悟到心係咩意思之後出哂事
不過個理由好似太簡單
真係無限loop
正到

個Cube 無限loop
似係
首歌由AI寫 影響到AI都好合理
首歌冇歌詞 啲AI自己FF到要消滅人類
所以個結局可能就係vivy填埋詞唱埋最後一次
解決成件事 + 重新唱返歌
最尾剩低就係點解可以送到松本返100年前
穿越時間好唔符合套嘢主題
我都係覺得動畫播嘅奇點計劃係喺腦入面其中一次模擬出黎嘅結果
目的係希望train到一個真係有心嘅AI
如果AI成功消滅人類嘅話就會重新模擬過
所以之後就要睇vivy可唔可以阻止到
我同你諗嘅一樣 , 諗係係咪要作埋詞唱埋首歌先可以解決到

之後個啲冇你咁諗,因為好似變左個結局 係當發左場夢咁
戰爭原因:松本條仆街立Flag
啦啦啦啦 啦啦
啦啦啦 啦啦啦啦啦
啦啦啦啦 啦啦

個尾真係打個核
好不安訓唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞