[四月原創][WIT STUDIO] Vivy -Fluorite Eye's Song- (2)

1001 回覆
33 Like 0 Dislike
Vivy 肯唱就完啦 唔洗炸
係睇點培養情緒
呢個年頭 科幻只係背景
啲超級英雄片啲科技野都係鳩up架啦
而家就睇13集結局做得感唔感人
感人就bd全買
一般就買卷1支持下算
事實證明原創番唔好諗咁多
結果都係行平穩路線,第一集最頭就已經係結局
咩模擬百年之類全部都係fans ff
雖然都無乜唔好
但就更顯得博士同松本個奇點計劃根本就無深思熟慮過
估唔到archive會演算你個演算呢個位 係差咁啲
應該冇貨
轉日本地址都冇
估唔到archive係黑幕呢點無乜嘢
但係由第一個奇點開始就無成功做到"防止ai過度發展"呢件事好易睇,但松本講到自己演算力好高連呢點都見唔到
連vivy都識得講救咗議員之後雖然無命名法但係ai一樣發展得咁快
metal float仲要早咗廿年出世
松本都仲係大安旨意咁照住原本計劃以為得四個奇點呢層就好犯駁
跟個設定 松本嘅使命就係執行奇點計劃 只能夠改變果4個奇點嘅嘢
等vivy作曲都等咗十幾年啦
呢個設定根本就唔存在
只可以話生不逢時
魔法少女小圓第一集開頭已經話你知件事唔簡單 但照樣一堆人中哂老虛嘅伏

依家嘅觀眾被震撼教育過咁多次 自然唔會再咁易鍾個頭埋去導演個氹度

我相信如果早十年八年出呢個劇本 就算冇咁嘅製作都係神枱代表之一
諗真啲 好多AZ嘅OST/歌係fit到落86個場面同意境度
AZPV / MKAlieZ = 下集不解釋
No differences = 86同白種人無分別
BRE@THLESS = 辛打鳩軍團
強烈要求出導演剪輯版 ft. AZ

要買要分開買 同無左一d贈品
只能夠話呢類時空橋好難作
有命運石響前面,一套十三集季番好難有咩神作
所以而家咁樣行感情路線都無話唔好
最後兩集如果仲搞咩無限輪迴之類仲易出事
入錯post sor
主因都係博士都唔知係亞卡布搞鬼
天外有天
當初應該以為係ai集體反抗
而唔係有主腦係背後控制
我以為回錯左係86 post

相信依家已經做唔翻以前果種比小圓 石頭門 左一巴右一巴果種feel

有乜野時空類套路係依家動漫未玩過 而且係超越到前面兩座大山

不過Vivy綜合上已經輾壓咗近期唔少番 絕對係10年後拎翻出來都仲有得打嘅果種貨色

要知足呀巴打
可以入動畫入坑必睇list
等vivy作曲係因為diva臨死前拜託佢咋,
同埋佢個設定係唔主動改變奇點以外嘅歷史,
Vivy同正史一樣都係喺博物館入面,
佢碌入去博物館探監都冇改變歷史
的確
原創番嚟計
2018年南極同少女歌劇之後
叫得上唔伏嘅真係十隻手指數得哂
vivy起碼係佳作起步,算係咁
已經好耐無睇過咁眼前一亮嘅原創我收貨有突
始終覺得標題係meta

歌唱使大家幸福,那麼在座諸位客人,你地幸福嗎
吹大咗...
解釋到點解結果一樣,原來係修正你個修正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞