【英國】英倫扮工室V

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
可以考慮下私底下俾既...
可以考慮下私底下俾既...

朋友
yodel真係好垃圾.... 講明唔係度都要送delivery過黎
yodel真係好垃圾.... 講明唔係度都要送delivery過黎

Dpd

Dpd

Royal Mail is king
一個人係英國工作 點樣識女仔

Cultural exchange events

邊到有?

邊到有?

跟雞巴落bar飲酒
一番工又要應啲on9佬email
忍唔撚到
紅字加size 72俾條盲撚望清楚
講起就扯火
黎緊兩個禮拜又要part住個老過我既新同事做野
條友吞pok既程度係人類既極致
幾日前交比佢做既野 宜家去check佢竟然夠膽死話 哎呀我未開始做添
屌你老母咁你依幾日坐係度做乜鳩?
我地成team都無人會hea都咁離譜
逼住我要每半個鐘走去check一次個進度
唔怪得之成3X歲人都仲係同我同一個職級
講起就扯火
黎緊兩個禮拜又要part住個老過我既新同事做野
條友吞pok既程度係人類既極致
幾日前交比佢做既野 宜家去check佢竟然夠膽死話 哎呀我未開始做添
屌你老母咁你依幾日坐係度做乜鳩?
我地成team都無人會hea都咁離譜
逼住我要每半個鐘走去check一次個進度
唔怪得之成3X歲人都仲係同我同一個職級

有時心諗
點解有啲英國佬
唔撚用腦

香港人就過份勤力
用年資就上到位
上去就尻up
都唔知做乜春
用年資就上到位
上去就尻up
都唔知做乜春

想問下 wh 第二年點樣交nhs? 冇通知冇盛
係咪可以唔交?
自己慶幸冇病冇痛 至今沒用過nhs 仲未登記
係咪可以唔交?

交NHS?
surcharge應該伸請果時俾左

係咪未register GP?
係咪可以唔交?

交NHS?
surcharge應該伸請果時俾左

係咪未register GP?

Surcharge 當時好似只比左1年錢
我未reg GP 啊
Btw 唔計稅

何解NI一定要交/沒得退?
Wh 2年後唔會做公民又唔會拎社會福利
係咪可以唔交?

如果你係15年申請VISA黎WH
應該一係唔使交, 一係就交哂2年400鎊架wor
果陣唔記得幾多月cut off然後就變左要交400鎊2年NHS
Btw 唔計稅

何解NI一定要交/沒得退?
Wh 2年後唔會做公民又唔會拎社會福利

NI都係稅
係咪可以唔交?

如果你係15年申請VISA黎WH
應該一係唔使交, 一係就交哂2年400鎊架wor
果陣唔記得幾多月cut off然後就變左要交400鎊2年NHS

咁我諗我交哂了 收工查下文件 thanks!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞