【英國】英倫扮工室V

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
有冇人有興趣搞個倫敦聚?
呢排好似好多新會員

明明係想R酒飲
有冇人有興趣搞個倫敦聚?
呢排好似好多新會員

明明係想R酒飲

你個名
想問下係咪就算BC都好難搵到工??

其實有手有腳就一定搵到工,睇下啲工你做唔做
唔同行業都唔同,不過就一定唔會餓死

可能就黎到畢業季節
突然多左人問搵工既野

好似其他巴打講咁
其實工就實有得你返
係睇下你有無恆心去搵到果度同埋睇下你肯唔肯做
大把人就算有BC都要in返十零次先有工開
亦都有frd為左留低而去到生卡啦地方乜鳩工都肯
我自己前幾年都係send左百幾份cv in左幾十次先得一兩個offer
所以未到最後一刻都唔需要灰心唔需要放棄
一句講哂 事在人為
有心搵既一定會搵到工
good luck
馬壯爸打
WH 易唔易搵IT工?拎working visa留低
例如operator/engineer/programmer?

好似無人應你等我答住先
wh唔清楚要等其他人答
不過我做緊software dev都算係半個IT人
如果有返少少工作經驗既話其實都有好多公司不斷請緊人
所以都唔係難搵工

唔該巴打
但會有公司肯比成千磅出個visa去請我地呢d外來人?
有頭髮邊個想做幟哥
我都想有公司肯出VISA請我做足5年拎居留權

做依行都有既
我有frd都係揸visa留低左做同行
馬壯有冇睇the leftovers

On my to watch list

Gotta finish these first
The 100
Quantico
How to get away with murder
Supernatural
Shadow hunters

Quantico正
Priyanka

蒙頭
https://eu.battle.net/shop/en/product/overwatch?blzcmp=ow_buy_header

Overwatch £16.99 #PCMasteRrace
好吸引好想買

買啦,幾好玩
求其serach下civil都大把job
上面果位巴打唔洗愁啦
你有BC 無得輸
講開hr狗,公司最近hr 由30人cut到得返10人,心都涼晒

我manager話
司由三千人縮到三百人
HR反而多人左
上面果位巴打唔洗愁啦
你有BC 無得輸

人揀工

揀大城市
Interview同佢講
我貪人工高
5年後要過35k
因為要留英國

原來想長留公司
請得過

利伸FF
唔係喎
BC根本唔洗愁35k
唔係喎
BC根本唔洗愁35k

我要五年35 一定要london..
如果佢計我d allowance

Allowance 伸請tier2果時計
ILR就唔知
原來今日audit
上面果位巴打唔洗愁啦
你有BC 無得輸

人揀工

咪係
BC + Civil邊有得輸
https://eu.battle.net/shop/en/product/overwatch?blzcmp=ow_buy_header

Overwatch £16.99 #PCMasteRrace
好吸引好想買

買啦,幾好玩

已買,好似玩緊 team fortress
我隻HZD 買左都未掂過

Rich af
而家好多人玩果隻咩player unknown battleground,我買咗隻Dayz返黎都冇咩點掂過,似玩跑online 多啲

Rich af
而家好多人玩果隻咩player unknown battleground,我買咗隻Dayz返黎都冇咩點掂過,似玩跑online 多啲

Rich af

呢排玩緊啦
似monster hunter果種模式

Rich af

呢排玩緊啦

我最近得閒
都係玩下KF2
輕鬆射下屍就算...
怕打機打投入 唔願訓
我發覺EU啲人打機平均好似勁啲

Rich af

呢排玩緊啦

我最近得閒
都係玩下KF2
輕鬆射下屍就算...
怕打機打投入 唔願訓

我每次都係玩半個鐘到就停
我發覺EU啲人打機平均好似勁啲

而且toxic好多

Rich af

呢排玩緊啦

我最近得閒
都係玩下KF2
輕鬆射下屍就算...
怕打機打投入 唔願訓

我每次都係玩半個鐘到就停

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞