【英國】英倫扮工室V

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
咪搞笑啦讀邊間U?
有冇pub quiz 高手

me (好似係)

成日問埋D 幾十年前既野撚識咩

問啲咩先?
要勁撚大個team 先可以玩到
係英國讀緊engine 下年grad 如果留英搵類似既工易唔易?去邊個city都無乜所謂
利申:揸bc

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

Civil 想做返相關工作

某D civil工種響shortage list上面 你驚咩?
話定比你聽 你番香港做一定辛苦過響呢邊十倍 自己執生

之前報過year industry send左幾十封cv出去 有回覆既一隻手數得晒

用番你個username覆你
a year in industry相較於summer intern黎講已經易搵好多
入夠一二百份application都冇offer先好話自己搵唔到工

利申1: engine仔 未grad之前同一間公司做左兩個暑假既summer intern
利申2: grad job同summer intern唔同公司

我係香港揾呢度工都係咁揾
分別係我打電話問唔係send cv
我諗都問左10-20間
apply左3間, in 左頭2間 accept offer reject第三份interview
再揾下啦

係英國讀緊engine 下年grad 如果留英搵類似既工易唔易?去邊個city都無乜所謂

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

某D civil工種響shortage list上面 你驚咩?

之前報過year industry send左幾十封cv出去 有回覆既一隻手數得晒

a year in industry相較於summer intern黎講已經易搵好多
入夠一二百份application都冇offer先好話自己搵唔到工

利申1: engine仔 未grad之前同一間公司做左兩個暑假既summer intern
利申2: grad job同summer intern唔同公司

我諗都問左10-20間
apply左3間, in 左頭2間 accept offer reject第三份interview
再揾下啦

重點係... 揾工係咁

聽講溝女都係, 但唔知點解apply唔成

sorry唔記得左 你邊度地方話?

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

我諗都問左10-20間
再揾下啦

重點係... 揾工係咁

聽講溝女都係, 但唔知點解apply唔成

sorry唔記得左 你邊度地方話?

home counties

London大把人啦
一路唔講自己住邊, 係因為全行近年好似得我黎呢度
行頭細

有咩所謂 做人睇開D啦
有冇pub quiz 高手

me (好似係)

成日問埋D 幾十年前既野撚識咩

問啲咩先?
要勁撚大個team 先可以玩到

~70s rock band
成枱人無人識
quiz master 望下我地 : you guys won't even know what i am talking about. that's before you were born

咁真係炆啲
想問下係咪就算BC都她難搵到工??
想問下係咪就算BC都好難搵到工??
想問下係咪就算BC都好難搵到工??

其實有手有腳就一定搵到工,睇下啲工你做唔做
唔同行業都唔同,不過就一定唔會餓死
有冇人有興趣搞個倫敦聚?
呢排好似好多新會員
想問下係咪就算BC都她難搵到工??

有BC一定搵倒, 英國就業市場無你想像中咁差
西甲季已完

垃圾波

港超
馬壯有冇睇the leftovers

On my to watch list

Gotta finish these first
The 100
Quantico
How to get away with murder
Supernatural
Shadow hunters

Quantico正
Priyanka
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞