【英國】英倫扮工室V

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
講開hr狗,公司最近hr 由30人cut到得返10人,心都涼晒
馬壯爸打
WH 易唔易搵IT工?拎working visa留低
例如operator/engineer/programmer?

好似無人應你等我答住先
wh唔清楚要等其他人答
不過我做緊software dev都算係半個IT人
如果有返少少工作經驗既話其實都有好多公司不斷請緊人
所以都唔係難搵工

唔該巴打
但會有公司肯比成千磅出個visa去請我地呢d外來人?
有頭髮邊個想做幟哥
我都想有公司肯出VISA請我做足5年拎居留權

我想問而家tier2 轉 permanent 係唔係要over 35k?
係英國讀緊engine 下年grad 如果留英搵類似既工易唔易?去邊個city都無乜所謂
利申:揸bc
係英國讀緊engine 下年grad 如果留英搵類似既工易唔易?去邊個city都無乜所謂

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

Civil 想做返相關工作

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

某D civil工種響shortage list上面 你驚咩?
話定比你聽 你番香港做一定辛苦過響呢邊十倍 自己執生

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

某D civil工種響shortage list上面 你驚咩?

之前報過year industry send左幾十封cv出去 有回覆既一隻手數得晒
我去左加拿大旅行探親
其實加拿大都好正
大家唔去英國可以諗諗加拿大

加拿大同uk應該好大分別?

加拿大應該仲悶過英國

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

之前報過year industry send左幾十封cv出去 有回覆既一隻手數得晒

返香港做大白象啦 無限油水

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

岩先港珠澳橋先拉左批 仲邊有得撈 返到去仲大競爭
https://eu.battle.net/shop/en/product/overwatch?blzcmp=ow_buy_header

Overwatch £16.99 #PCMasteRrace
好吸引好想買

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

返大陸?btw ching have bc 唔駛驚

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

返大陸?btw ching have bc 唔駛驚

有冇話咩公司會請類似我喱啲情況既fg 下年眨吓眼就到
有冇pub quiz 高手

me (好似係)

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

用番你個username覆你
a year in industry相較於summer intern黎講已經易搵好多
入夠一二百份application都冇offer先好話自己搵唔到工

利申1: engine仔 未grad之前同一間公司做左兩個暑假既summer intern
利申2: grad job同summer intern唔同公司

BC你賴死唔走都得架啦
咩engine?

巴打係邊到讀緊?
我今年Grad之後都諗住留英國
有冇pub quiz 高手

me (好似係)

pub quiz垃圾here
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞