Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (3)

1001 回覆
231 Like 12 Dislike
佢第一次(選黨姐前)考McKinsey被reject,第二次(即最近嗰次)先考得入。你可以唔信,但係呢個係事實,你問任何一個喺嗰到做嘅人都知。

喺好多人眼中佢份CV好屈機,但係呢啲公司嘅candidates十個有八個都係咁(SPCC/DBGS/LPC/boarding schools/international schools + 牛劍/長春藤)。公司決定請定唔請好睇面試表現。
既然都有人想知道Bowie 係乜水, 咁我就爆下佢料啦。 佢Daddy 間公司係人都識嘅。仲好多新聞添!
仲同你讀書個種戇鳩純樸look咩
爆完?
揸緊車,大把嘢爆,等多陣
[Offer二揀一] Big 4定EO?
https://lih.kg/aNGwrAV
#44 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

19年,max 加十年,50都要啦

其他就話姐,呢個tier既工 AO見唔見到車尾燈
幾時自殺死
爆完Bowie ,先爆佢老竇。 佢老竇嘅故仔仲精彩。Bowie 佢哋而家住喺大埔, 佢成日想加入豪門, 但係人哋騷都唔騷佢。
我真係識個公子對佢0興趣,佢啲朋友無人覺得佢勁無人講佢,仲問唔知點解咁多人話佢勁
但佢成日同我講SC
我諗佢個10A之路培育左個ego出黎,做乜都係萬綠叢中一點紅,點知入到U無人吼,無左個至高無上嘅感覺,咪選港姐
因為佢個ego總係想要一鳴驚人,去追求佢細個一直擁有嘅spotlight,所以佢一路以黎做嘅任何事都係必須要有價值而且前所未有,包括暗瓦底考牌嗰啲
其實我覺得佢都算自肥左,就算未必得到真有錢人嘅崇拜,佢都得到大部分人嘅尊敬(包括我)
巴打對MMC的分析真係好透徹
原來當初McKinsey無收到MMC多年後的佢入到McKinsey相信同佢係黨姐冠軍有關(聽聞McKinsey鍾意收特別背景/經歷的人)
其實選得TVB小姐都唔方單純得去邊,一係想嫁入豪門,一係想同全世界講我有幾靚、幾索(或者兩樣都係)
睇得出MMC性格好勝同埋覺得自己好靚好索,睇佢IG成日PO啲大波相就知(波係有但樣就......見人見志啦)

硬係覺得MMC見到Sabrina的完美形象幻滅會好心涼,MMC頂多只係一個黨姐冠軍,Sabrina話曬都係住半山的有錢女
其實MMC同林作都係同一類人,想做但未又夠班做風頭躉,兩個成日都做埋啲奇怪野博出位
師兄講的生日pool party真係睇到呆曬,感覺佢特登唔帶泳衣就係為左發表偉論(乜佢唔知普通bra濕水後會好易透,定呢個都係佢目的?諗起佢選TVB小姐個時露毛)
講返轉頭,MMC最令我睇唔過眼的一點係佢一邊懶係好支持民主自由一邊黐埋班藍絲權貴,咁樣同做雞又要貞節牌坊無分別
同埋好同意佢根本唔係會好似緬甸藝人咁會用自己名氣幫手足打國際線,真係希望啲人唔好再放政治光環係佢身上,MMC只不過係一個要名要利的普通偽人
好爆
條友好多街數
仲有, 呢條蝗蟲做咗隻Cryptocurrency嚟呃人。
https://www.chainnews.com/zh-hant/articles/526597562511.htm
我都覺
題外話 我識嘅dgs女仔都差唔多係咁
就算睇落去再乖再摺 識耐咗都覺得佢哋或多或少有比較心態 只係佢哋點掩飾法
自己事業要好好 男朋友要好過啲朋友嘅 等等
幾十歲咪咁多幻想啦
俾心機做人啦
佢老豆咩料?
呃人好叻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞