Cambridge 畢業藍絲Sabrina Chan出軌 (3)

1001 回覆
231 Like 12 Dislike

Sabrina由細到大個人生目嘅就係要塑造一個令人以為係無可挑剔嘅完美人生。

不論學歷、家庭背景、樣貌、身材,就連老公(亦會影響埋佢未來仔女嘅品質)都係以作為佢人生裝飾品為大前提去揀。

淨係睇佢自己一手策劃成個求婚,買埋戒指比自己扮係條仔買,再扮到好surprise,好幸福感動,就知佢係一個所有嘢都係做俾人睇嘅人。

其實好多人以為Damon係紅二代,或者大陸有錢人,但係其實佢只不過係一個普通中產ABC,成家係大陸知識分子後代,好多年前移咗民去美國。其實佢啱啱嚟到香港嗰陣時,只不過係一個鄉下佬,成世人未見過好似Sabrina啲朋友過開嗰啲紙醉金迷嘅生活。

Damon係神童,鋼琴彈得好勁,讀普通美國公立中學之後入哈佛,靠自己係金融界撈得幾好,加上算得上係高大靚仔,所以Sabrina先會覺得佢嘅條件符合做佢人生裝飾品,同埋未來仔女嘅基因提供者。

Damon冇家底,呢樣亦都係Sabrina覺得美巾中不足嘅地方,因為佢覺得自己deserve一個所有外在條件都完美嘅人做老公。但係好彩佢係美國華僑,Sabrina啲friend唔會太考究佢家庭背景夠唔夠資格同佢哋玩,淨係focus喺佢學歷嗰度。如果只係一個讀書好叻嘅香港中產,Sabrina係絕對唔會睇得上眼。

Sabrina如果想嘅話,相信都可以嫁到入頂級豪門,但係通常啲豪門富二代都係甩皮甩骨,做唔到佢嘅裝飾品,同埋好多時啲有錢仔脾氣好臭,唔會受佢擺佈(例如四太個仔)。所以Damon只係佢喺平衡各因素,包括自己青春有限,所揀出嚟嘅最optimal裝飾品。

利申:識佢哋兩個,唔熟

Credit:習近平思想巴打

佢老公咁都信

事發雪茄店 kinsman cigar
張沙發一模一樣
影佢果個人個位唔似客可以坐就
如果客坐左 佢地應該唔會大膽
似係員工影既
去呢間野真係幾危險

重點:小弟有食下雪茄 去過一次 間野係2020年年頭先開 又點會係識佢既前發生

間野係呢間

巴打去開邊度食?
Kingsman 啲人係咪都係睇你外表做人
唔係叫做Kingsman? 開咗唔夠八個月,不如大家一齊上去睇吓SBC同埋Johnny 會唔會出現

點解Katrina 呢啲真有錢女會同啲濕鳩女玩
係咪真係咁唔在意自己身份
中環附近都有幾間
賣雪茄都係果幾間
有d 平賣西班牙煙
有啲貴啲 但啲有養年份 同埋係入靚既英法國瑞士煙
我通常窮嗰排就食西班牙煙
搵到錢就去間好既食靚野

不過原來咁危險
我下次帶女真係要搵間有房既
唔好又借刀post啲唔關事嘅女上嚟啦

你想知咪自己DM佢囉佢ig public㗎
有無去Bertie??
聽巴打講應該少去pcc?反而去其他鋪多?
有無去過觀塘個間平民啲既雪茄吧
我哋講緊嗰個同依個關咩事呢?唔好扯開話題喎,你講重點
唔好咁敏感啦阿姐
上個post有講開佢哋俾啲老泥妹堆埋既話題架戇鳩
轉下頭唔俾講既你咪直話唔好講囉
借刀斬你咩
男主角成個6號咁撚樣
見上個post有講開佢哋俾啲老泥妹埋堆咪講下
唔得咪出聲 我咪唔講 好簡單
樓主成年無開po
一開就爆料
咁刺激
聽過下 未去過
pcc 太貴 同一款煙 佢多數係拎雪茄植物尾段
觀塘未聽過 知唔知佢地咩國家貨?
點解去到第3個post都唔見女事主ig fb
觀塘?都係古巴雪茄為主
細鋪頭 信得過既我覺得
Pcc我初時都有去 但實在貴得離譜 尤其係當你知道原來佢哋一支煙個成本原來咁低個陣
我食開古巴 非古我好少會食
幾時有片呀?
你係咪搞笑
第一個post咪有囉
頂唔順d 臭雞俾帽人戴
仲要話係識自己老公之前
希望佢老公醒下
全部都private
做乜依排唔見燉奶強
Second tier post 有見到佢
佢唔係有迫科呵化㗎咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞