[多圖][一年長途遊記] 中南美到南極-西伯利亞至東歐 (完)

293 回覆
115 Like 1 Dislike
樓主生性巴絲倍感安慰
多謝多謝
多謝
我都估唔到真係寫得完,好開心
多謝
應該既,好多人付出比我地更多
大家都要加油,坐直飲水鬥命長!!
多謝
留低離開都係唔容易既決定,祝福巴打都平安幸福呀
後補搞囉 / 百日宴
多謝巴打
你地既留言都係好大既鼓勵,我好鍾意睇你地寫比我既野架
我都想未完 幾時可以繼續
下年應該會去墨西哥參加朋友婚禮,有機會可以再寫下
下年開關,想去土庫曼
多謝千奴巴
初初諗緊辭唔辭職出發既時候就係你個post令我地下定決心 時間真係過得好快
多謝
寫文都變左我精神寄託咁滯,得閒就摷返啲相出黎打下格仔希望唔使等好耐又可以寫新遊記啦
多謝你
世界真係好大好靚,趁後生周圍去睇下啦!! 希望另一半都享受同你一齊四處遊歷呀!!!
多謝哂
咁仲可以慢慢睇多一個月喎
一定會既多謝大家祝福
睇完幾日 覺得好失落好唔慣
之前上親連登都會入黎睇下更新未
係疫情咁壓抑下睇完當去左
但以家完左遊記 又未搵到其他有趣既遊記睇
終於睇完
祝福 樓豬
你地會一直幸福
希望 你們有天 會返Georgia 繼續旅程
個遊記好正啊羨慕死了
原本目標比自己做咗嘢三年之後就辭職旅行點知就武肺 有呢個想法既時候都未唔男朋友一齊
輾轉又跟佢嚟左澳洲繼續做返工狗

佢冇我對旅行咁大執着
之前傾過都係話最多去三個月
去成年佢覺得好冇安全感 自己去咁耐又覺得自己放唔低佢咁耐
睇返啲遊記blog啊相啊 同自己以前揹住背囊周圍去既相覺得好唏噓 覺得自己做唔到咁 lockdown之後quarterlife crisis得好勁
最近得閒就sell下佢 滲啲遊記同片俾佢睇希望佢會比我打動到 (好耐之前有對日本夫婦新婚航拍環遊世界段片好震撼我)
雖然如果最後佢唔想去咁耐我唯有自己繼續去

真係好多謝絲打重燃返呢個夢想
要幸福快樂啊
期待你地下一個遊記
點解個回覆好似 似曾相識

其實你有心,依家辭職去都得,雖然話武肺,但好多國家都入得 唔洗隔離
事隔兩個幾月
我鍾意追完喇
從來都無諗過會係咁樣結尾
好羨慕絲打搵到另一半去個咁長嘅旅行
搞到我都好想試下
呢個遊記帶咗好多反思比我
好多謝你地
追左半個月一次過追哂絲打D po,忍唔住留言
我大你地好多,但無乜勇氣出去闖,好慚愧
另外,絲打識煮野食整手工野,男友影相勁靚識潛水,兩位好襯
係就遲左D,祝你地白頭到老
雖然單身要忍住心痛追po,但真心好睇,有機會寫多D遊記我地睇
因為絲打,我都將海龜保育營入左我bucket list !!
仲有多謝男友南極D相,宜家做左我扮工既wallpaper
一次過睇哂,所以好多野想講sorry for 1999
成日睇完你地留言都唔記得覆
寫完遊記我連電腦都少左用
永續防疫真是好ON9,搞到少左好多樂趣
多謝你
新婚緊暫時每日都好幸福呢~~~
我都有睇嗰對新婚航拍夫婦呀!!!
佢地啲片真係好正,好似仲話撞爛左唔知幾多部機

我記得我地當時都係受好多野影響令我地萌生呢個念頭
對日本航拍夫婦啦,千奴巴個POST啦
出發未戒無線仲會睇J2,嗰時果套背遊中美啦
(我仲記得之後返工撞到主持節目個哥哥仔,同佢講我睇完佢個節目就走左去中美,佢勁驚訝)

諗返起果時真係好青春
不過我相信有心幾多歲都可以做自己想做既事既
希望絲打你都快啲夢想成真
講得無錯呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞