《Apex Legends》討論區 #31 精靈族大戰

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我係想講aceu美服NG對手一定唔勁 好多都企係到比佢打 根本睇唔出實力

Faide有特輯係點撚爆開台既人

Timmy單排銅牌上大師 仲要同Hal打頂獵場都好勁
你咁講aceu早幾季開季玩rank都有排過大師頂獵場
殺過aka 差d打柴成隊tsm架
我都唔認同aceu係最勁 但反駁佢係最勁嘅論點係咪有需要講到佢廢過哂所有頂獵呢
根本就無咩最勁。如果話mechanical skills創意就一定aceu活躍個時最出色,好多movements都係佢身上學到,好似冇地方佢爬唔到
timmy話計操作黎講 aceu 100% better than hal
但做司令塔就肯定hal最強
ps4入唔撚到日本ser嘅
新手玩左陣係完全唔識玩執箱都唔知揀咩 求其見野就拎
timmy同aceu呢d唔係championship嘅材料
佢地心態太one man army 收圈等jumppad portal bubble呢d佢地會覺得無癮
HAL比賽思維真係幾勁 上個post個jumppad trick真係mvp
而家生命線同廢物有咩分別
最緊要個盾冇咗
去靶場揀把啱心水嘅槍先啦 R301易用
執唔到藍甲空投俾件藍甲你有咩意義 到你紫甲空投就俾件金甲你
Hold 個movement會快啲
冇人帶你玩咩?
自己
把弓個射程好唔合理
我仲用狙黎做乜
把弓未撚試過射中人,都係玩返槍好
https://youtu.be/oTYvkBk992E
能量倉個段玩到好撚勁
競技mode好歡樂玩完唔想打RK
當我逃走到間得1個門口既房仔, 外面成班友黎緊我唯有頂住度門,
前面走住黎屌搞到手上2支槍都需要reload, 而同時一早倒左地係房仔既隊友爬到我腳底同我合左體, 個controller得1個互動鍵要處理成堆野的我果刻真係笑撚左出黎
把弓真係好撚弱智
對面1隊人三條友兩枝弓係咁撚射根本冇撚得打

屌你老母,唔洗裝彈又射得快
成日打打下比人偷左下又第一時間搵唔到係邊,淨係知有條仆街射緊我
60hz mon 同 144hz 分別係唔係好大
有無人識set手制個ALC
想試下用原本再用開個settings再微調,但連點樣set用開嗰數據都唔識
跟youtube個d算
真,勁鳩煩 一開波囉弓都好過囉槍

試過囉三重擊 對弓,我射親佢都係中一粒,唔係唔夠佢快
入房囉 遠對住電能狙 近對pk都係無得打架啦佢兩支仲無腦傻仔都殺到你 支弓都叫技術性d大把人用唔店
一係搵方法埋身一係避佢 弓係勁既但都幾難用
200尺以上打唔到 中距離放無聲暗器最屈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞