《Apex Legends》討論區 #31 精靈族大戰

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
巴打目標係鑽定大師
鑽可以睇開d 季中真係輕鬆好多 一星期就搞店
好多白金守門員同金牌組隊 你會feel到有d好魚
當磨練下自己走位囉 打白金都成場鑽同大師頂獵
我都係打到白金就冇打上季 鑽就想試下既但我覺得機會好似差D
D觀念有D太屎
上完白金有打過下D白金場真係好撚難打對我黎講
原來你兩個都有打apex
白金場打多d送多d你走位會被教訓自然進步(有心學的話)我初初好少打rank只打ng白金場都覺得好地獄唔信自己上到鑽 但自從改左助攻有分 真係易上左
落地/黃雀執一隊 尾圈再執一兩隊就滿分 唔使太激進
你改好d壞習慣走位 對手失誤白俾要把握到 就夠穩穩上分
鑽場先真係要好勁先上到分 人又勁 掛狗又多dllm
鑽石守門員唔難如果你同隊友槍法有信心 可以落地搏殺一隊白甲拎分先 執好哂再打會好僵持加被黃雀
而家都練緊落地戰 但而家有甲有補難打左咁
上到白金會練下走位而家都驚白俾得太勁 會玩惡靈bangalore pf呢d走佬英horizon改完就唔想玩 有諗過練下肥仔但太食走位
打落地戰最推辛烷惡靈 動作最靈 機械人要打高樓戰拉槍線先發揮到 同埋模組大近戰好易被打中 肥仔係玩3排決勝圈 好難玩下 落地最好彩有平行轉換者eva 唔使配件腰射勁既槍 練好左右un腰射隻抽打贏機率大大提升
等有資源有鏡先換返301果類打中距抽水
學到d野
octane啪一下20血有d痛
唔好亂啪丫出事架 通常係隻抽落單冇掩體焗住打先啪左右un腰射動作好q快避到幾下彈 好多時就靠果下打贏
or佢爆甲冇人幫你又滿先開沖去收佢
or位置好差要加速轉位先用 突襲人地果陣唔好開 腳步聲好q大 同隊友距離保持得唔好仲會送頭
辛烷 平行 eva 近戰勁到cls將腰射玩到極致
其實restya最高傷個幾場都係刷架喎
佢自己都有講明唔計,一來帶兩個識既
二來掉埋大電個啲佢都有話預左唔得先玩下
純粹無人上分就咁打ng太無聊佢先搵啲野挑戰下

你話佢bm性格依啲就算啦又唔係真係識佢

利申無跟timmy,純粹想講下restya個邊
未改之前都會玩下, 改完自己慣左鳩啪鳩跑應該會GG
都係惡靈好玩咁耐都係最中意惡靈
惡靈上限高d 不過唔可以亂開技 都幾麻煩下辛烷大技都係一分鐘就有 一隊點都要有隻辛烷
新版本惡靈 辛烷 新英 組合打rank趕路入圈霸位check位真係一流打法又機動
搵識既3排冇問題
不過大電都比埋人都覺冇問題
咁不如搵肺友做另一隊比佢狂刷算啦
預左唔得但又玩下即係溝女唔係為左扑野?
落地送白甲
但地下繼續都會出霸住d位
你地覺得依款靚唔靚
你其實係咪唔慣要一路講野一路打機
應該都算係掛soloq都好少講野 一場先幾句話比隊友知上定走
push人都係自己隨機應變 同fd打有d大壓力
刷傷刷到咁我自己都麻麻 d刷傷午餐片我都無睇
不過人地都講話唔係為挑戰記錄 唔洗四圍宣傳
想刷上一萬咪乜都試下囉
我認同比電人補係唔好睇
但你最尾個句多左 更加比人覺得你係針對restya多過佢個行為
覺得可以買果個軍綠金skin最靚
thx 咁我唔拎依個了 因為依個係唔洗錢
btw 軍綠金skin個recolour又係好靚
個過程咁枯燥咪臨尾一個同對面玩下
對面又肯陪佢癲
個重點只係想講佢自己都有講唔計,,,叫chat唔好幫佢宣傳,咁高調

我唔係話佢無問題,,,純粹覺得你地拗到咁火紅火綠有d無謂姐
依個應該係twitch prime???
我覺得好多都唔靚
唔鍾意restya
之前睇佢stream
見佢掛住bin c被人打死咗

chattroom 講句 還敢補啊LUL

跟住被佢ban咗
佢發脾氣話聽唔到腳步聲先補

on9睇佢台鬼知佢聽唔聽到咩
9up笑下都ban
最唔鍾意人發脾氣就遷怒其他人
話番轉頭,,,佢脾氣唔好同講野好鳩屎都係真
除左依樣 佢有時好怨婦 特別係同d廢過佢嘅人打
通常佢一埋怨就轉台
佢同d pro打會好睇d 至少有技術台睇下
係呀prime送嘅佢好多都好柒下 但佢上期horizon嗰款幾靚
不過我到依家都未收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞