《Apex Legends》討論區 #31 精靈族大戰

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我就係用呢兩把拎2500鎚 一把hipfire掃射一把幾箭down一個 易用過其他好多
Spitfire: -1 bullet damage (19->18) and Level 3/4 Extended Mag from 55 -> 50 bullets.

Bocek: Maximum damage reduced from 70 -> 60
Charge up time increased from 0.54 -> 0.56
Deadeye's Tempo charge up increased from 0.32 -> 0.38
Ammo stack 16 -> 14.
Max per inventory slot 48 -> 28

可憐的spitfire
削spitfire姐係rampart變得更廢
使用率排緊尾二 好似係
競技場好撚乞人憎 set盾用狙camp
無咩點玩 搵日一齊試下
弓斬呢刀大家覺得夠唔夠力?
我唔明佢既然整得隻新彈種出黎
後面應該預期佢會繼續出同彈種武器
結果一黎就高攻連射力強冇聲彈道長
如果之後出好似D重弩 十字弓呢D點搞
最夠力係一格嘅彈數
其餘唔係好夠力
Maximum damage我覺得要落到同3030一樣
70>60都係3箭先down到人,nerf到55就應該合理少少,叫做唔會3箭打down藍甲先,箭比返32就好少少 叫做平衡返
箭係可以回收 32嘅話 只要周街玩箭
好快執兩去打爆一格
聽日中午就nerf咁快
噴火槍竟然都中槍, 轉季唔搞而家黎搞
噴火應該係轉季nerf完 但照樣多人玩 再nerf多次
睇返轉季改左後座力
但真係無傷大雅
把野要加番多d projectile drop/遠距離減傷
我覺得好難中但係高傷係ok
有無人鐘意用g7轉左去玩弓
不過nerf左可以玩番g7
依加咁nerf都其實只係小幫手強化版
不如加番飛行時間,下墜同埋遠距離減傷
等佢有番自己特色又nerf到
遠距減傷啦 下墜就太真實
點解我有陣時瞄完再跑就會疾一疾 有冇人都係咁
唔撚夠啦
除左彈數正常之外
只係痴撚柒線落番去痴撚線既程度
拉弓秒數個啲郁 0.2都講得出笑死唔笑死
一定仲有下修空間
只係岩岩新出但又比人屌得太勁先焗改
下墜呢樣野長弓仲明顯過弓
真咩應該長弓好過弓少少少少少
你試下射遠少少
墜到閪咁
你地用 長弓 又冇錯既

長弓直程係 設計失敗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞