《Apex Legends》討論區 #31 精靈族大戰

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
常見問題

Q:入場要排半個鐘,係咪冇人玩?
A:轉server,去東京或者新加坡求其一個ser會多人

Q:點樣轉ser?
A:
(PC)一開始介面禁TAB或者禁「數據中心」就可以揀
(PS)一開始介面禁右蘑菇(R3)

Q:隻game洗唔洗錢?
A:唔洗,除左比錢買skin

Q:解鎖英雄洗唔洗錢?
A:唔洗,玩耐咗隻game會送紅色coins比你解鎖

Q:戰鬥通行證係咩?
A:比錢買完之後,升lv就會送skin、合成金屬等等獎品
戰鬥通行證比第一次錢之後,之後你玩足100lv佢就比返哂950點你比你無限loop,下一季唔洗再俾錢

Q:戰鬥通行證買邊個?
A:買「戰鬥通行證」(950點)嗰個就得,「戰鬥通行證同捆包」(2800點)只係幫你升快25lv

Q:傳家寶要幾錢?
A:要抽包,有保底機制,你預大概過千蚊港紙,要抽建議等活動抽,連咗ea play買點會平啲

Q:更新之後,瞄器無紅點睇到?
A:熄左「超採樣」
弓入空投嘅話真係嘥時間整把嘢出嚟 平時已經唔會特別去開空投
我覺得最好應該係係把弓入空投
三重/獵獸出返嚟啦
https://youtu.be/griVQwcphWo
6:36嗰度點解佢出完終結技就已經回好甲既
但擺空投係最佳方法
因為出終結技係可以回滿甲 唔係得個型字
一直都係鞭屍 真係唔知有呢個用途
三重出番黎 已經唔再係一把狙
私心想獵獸
跟呢個思路其實都可以調整把嘢同埋啲配件嘅spawn rate嘅,起碼唔好周街都執到
d人係咁估 aceu終於解答左d花生友問題話自己date緊39daph
要調就要大調架啦 咁樣其實無意思 重要出得一季
依把野好多時拎個鏡都夠打 拎
加上大部分人拎黎打中距 即係第一粒配件可有可無

但就算無第一粒配件 佢家陣爆頭傷害重高過PK儲氣爆頭 搞完配件之後未計把野又識靜音彈量又多射速又快又唔洗cd 又高傷
即係要改就要改好多野 咁倒不如keep住依家個強度落空投算 反正依家個強度擺空投都唔過份
佢唔係一直DATE緊佢架咩.我見之前佢地砌枱個陣條女已經係到
係近排改左
好過份wo,空點狙都冇佢咁勁,始終彈量有限
一早改左 本身金甲先有咁嘅功能 之後話太廢變左全部甲都得
剩係認係室友 冇承認過係拖友
Aceu真係好撚勁 冇乜人勁過佢
勁過佢既應該都有既 始終佢都係新season先玩下 不過佢係玩得好睇既
金甲越搞越廢
近排玩返佢好似冇咁勁 未返返狀態
Timmy好似愈黎愈勁
金甲唔廢禍 打高端場經常資源不足 補細電好重要
除非殺到2-3隊 唔係都幾難夠成隊紅甲+夠大電用
比賽都成日一個金甲兩個紅甲 打消耗戰扣少少拉個細電就得
Timmy我暫時覺得係最好睇
有冇pc apex既discord群卡住喺白金上唔到
弓真係好撚勁 射撚完人人地都唔知我係邊 on99咁二打三食埋雞
P2020冇左chips 😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞