《Apex Legends》討論區 #31 精靈族大戰

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Fps?
憎黎做乜 又唔會同佢玩
matching system有問題講到被人殺就怨咁

事實係如果場場實力差距太大
好快休閒同中下游玩家會被人屠到無癮棄game
fps又唔係moba
普通人被大師頂獵下下鎖爛學到幾多嘢

btw單排預咗無體驗㗎啦,呢個其實唔怪得官方
可能佢排咗個勁人畀你但係咁啱佢嗰場收態唔好,你感覺咪同排傻仔一樣
狀態*
見到有D懶清高嘅留言就好好笑
輕鬆打ng無啦啦比頂獵殺抱怨下有咩問題
又唔係話班頂獵錯 因為佢地都係想輕鬆
人地都係想搵地方發洩姐 懶清高都唔知做乜
凱蛇沉撚咗船
Moba比高elo屠都學唔到嘢的
嘈交嘈交
每日任務 1/1
唔覺match making 有咩問題
battle royale本質就係咁
一場60個人 計下數都知如果跟elo 排要queue 幾耐
你想打番差唔多實力咪玩rank
更何況battle royale 有咁多rng 元素
你可能執到勁槍勁甲 又可以3rd party
唔一定比d pred/master 屠
如果咁都好怨 大逃殺game 真係唔啱你
唔識點較
其實配對系統會根據返近幾場表現去執一執d對手
如果你場場都配鑽石大師頂獵 其實即係你已經去到一個幾高既實力階 我睇返d fd單排直播 佢係金牌仔入面都極渣果種 佢打果d人都係同佢差唔多渣佢都有遊戲體驗
大家鬥傻既feel 我覺得最慘唔係新手 係我地岩岩到鑽石又唔夠頂獵打果班 真係要ng都打到狗咁
你話真係岩岩開始玩幾lv果種新手 你試下開個新ac去唔開槍 其實都仲係有好多真新手場算係保護左佢地
真新手配頂獵其實真係好少見只可以講唔好彩apex想比佢刷骷髏海強如timmy打鑽場都唔見得輕鬆骷髏海啦
想問下 如果我部ps4駁電視
部電視49吋 4K 玩落去好似疾下疾下咁
關唔關部電視問題事
唔係原裝 我特登買條勁啲嘅hdmi
笑到肚痛
咁我唔肯定
4k對hdmk個傳輸速度有要求
你試番原裝先
原裝我都試過 感覺都差唔多
係咪強行升上去搞到佢根本支援唔到
等等先你係咪pro
Pro先有4k
我唔係啊
就係驚我駁落4K電視佢強推
驚有影響
但如果我有意見講返點樣進步,然後一句ban埋嚟話我浪漫主義成件事又唔同喎
我唔係話遊戲編排無錯我都唔係話玩得無咁好嘅人值得無人權,你都唔會鋪鋪NG都比大師頂獵殺啦。
我只不過想講吓我由中下游玩家點樣去到比較有遊戲體驗啫
第8季開頭其實我都想呻SBMM,不過諗住唉打多排先啦岩岩先改左SBMM打得果幾日唔準既, 打打下過左成季, 見你講到見到金牌fd既遊戲體驗, 同埋大家又講開SBMM, 我又講下我既體驗

我同fd 3個玩PS4叫做打左幾季,實力叫做尾班車先上到一次白金咁大把, 打到今日我地都係均傷300左右 KD唔過1, 成個S8打NG遇到大師頂獵感覺上仲多過未修正SBMM之前, 今季直頭接近每一場遇到唔係大師頂獵就雙鎚骷髏海, 我有時懶樂觀都話咁咪幾好唔洗辛苦花時間打rank都可以場場同班大師打
我寧願佢話其實NG真係隨機架無SBMM唔跟咩大數據架,
因為我地何德何能啲數據會同班大師頂獵接近? 咁係我地算勁定係班大師算廢? 均傷300喎? 請真打足幾個鐘有過1000傷既咪最多得一兩場, 下幾舗咪又係落地變盒/送外賣

上面有人話咩先叫屠殺, 係呀好主觀無標準, 但我諗照字面解實力差距太大被人打到還唔到手咪叫屠殺囉, 金牌打白金叫做打高一級有來有往頂到盡晒咁輸都叫輸得服, 金牌打大師都唔算, 咁唔通要銅牌打頂獵先算?
我都係覺得競技既野本質就係差唔多水平既人互相較技, 咁勁人同返勁人打有咩問題? 低水平同低水平打就OK, 勁人同勁人打就有需要輕鬆下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞