其實係咪上得網多 啲思想就會慢慢扭曲哂 ?

483 回覆
2357 Like 86 Dislike
對住深藍屍 道火好難忍
咁點解養寵物就 如果就功利主義道德論講 一個行動如果可以帶嚟理想狀態或者拎最大數個體得益嘅話 呢個行動就係道德

養寵物可以減少野生動物係人類社會嘅影響 唔需要驅趕或者殺死呢啲動物 令佢哋可以喺人類社會同人共生 佢哋亦都可以得益於人類 滿足食住行 你亦都無法證實 貓狗或者其他動物唔鍾意俾人類圈養 你只係就住你嘅主觀感覺認為呢件事係道德上不正確
本身已經覺得呢度啲人係痴線 開acc無耐就del左app 之後運動個排先裝返 而家基本上又打回原形 差唔多可以再del了
有好多野 跟住佢哋所講相反個條路行通常都冇死 因為個班人講嘢通常都唔跟理據 主觀感覺行先
要識得分開行。網世界同埋現實嘅世界係唔同,唔少人去現實生活好失敗,就上去網上面尋找慰藉, 大家又見唔到大家所以會好大膽講嘢。
有鬼咩
睇唔順眼就個個post追住人屌老母
啲人勁真性情
屌你啦 上網仲忍聲忍氣
上網上到你咁撚廢
不如用返3310啦柒頭
浪費自己人生去拗一場無意義嘅交
不如去做其他嘢好過
以前舊登就個個做返自己將平時心嗰句講出嚟
而家兒登就個個扮聖人將好聽嗰句打出嚟
以前上高登勿認真
而家上兒登都係勿認真
不過勿認真個位180度唔同咗
而家連登成日都有引戰po
你又睇得幾通透喎
轉哂牛角尖
你都識講呢啲
其實我又唔係咁睇,正正係現實太多灰色地帶,文字討論先更加要二次元對立

好似黑警,有好多個理由我地應該支持警察,例如佢地真係有幫到人(唔係講緊白警,係真係有人報警佢地去做野個類),同埋完全冇左黑警香港既社會秩序都會有問題。但點解大家都會咁反感,要清算佢地?因為我地知道根本清算唔到,所以係討論層面更加唔可能退讓

同樣道理,細佬仔可唔可以飲酒食煙,社會唔recommend 但都已經好多人做緊,如果討論層面上唔bias去一邊:不建議小朋友食煙,問題只會更加嚴重
因為最冷靜同抽離嗰班人係連回覆都廢事
睇下書好過啦
上網睇班友死拗爛拗懶有道理咁鳩屌
其實佢地只係一班識上網打字嘅公園阿伯,睇得多呢啲個人會變得自大又無知
你要明白,有時啲人上網扔低一句「屌你老母啦撚樣」
其實同你所謂輕鬆傾下計係一樣

屌完人 自己舒左口氣 熄app又無手尾跟
連登高登=垃圾堆填區 without exception...
有個post話咩公司有乜嘢好on9
咁佢打左篇石頭岀糧文,就俾人笑到依家
Pin
人係受環境影響既,所以係。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞