其實係咪上得網多 啲思想就會慢慢扭曲哂 ?

483 回覆
2357 Like 86 Dislike
幾時有話唔同意見就扭曲
成日亂諗嘢
自己入去個post望下
睇下到底係討論定為咗屌而屌
星夜破曉啲on9 post
然後又有弱智人士當quantum mechanics係玄學
所以都係當睇下笑話
啲人越激進就越搞笑
係成個世界開始變成咁
你睇吓香港黃藍對立
再睇吓美國左右對立
利申返我更加唔係要道德高地嘅人
我絕對認同人不為己 天誅地滅呢句說話兼我係自私到仆街嘅人
我同你只不過係真小人同偽君子嘅分別
只不過你呢種虛偽唔單單係呃人
仲係呃埋自己
靠不斷地麻醉自己所做嘅一切係為左其他野好
唔接受自己存在道德問題

都唔係ge, 佢地做野都冇做得咁快,不過有mod係事實
同埋起碼真係多人認真討論。
但要玩膠的,人地都係比較好笑
其實幾時有人講過養隻寵物就覺得自己就好偉大??
點解你可以自己假想咁多嘢出嚟嚟為咗反博?
根本就唔存在你自己幻想出嚟嘅嘢
可以自問自答咁西利
上得連登多,成覺潛意識覺得女人係唔潔身自愛,一腳踏幾船
呢度指嘅圈養係我由佢一出世/我係街邊執到乞衣返黎
就開始進行圈養
我會好似養貓養狗咁比野佢食 比水佢飲 病左比藥佢食
但係養嘅過程中
我鍾意帶佢落街就落街
鍾意玩佢邊到就玩邊到
鍾意點樣訓練佢就點樣訓練佢
再黎就係我想幫佢絕育就絕育
最好就係配埋個光環係我為佢好
唔洗佢出去勞碌/乞食
所以我做嘅一切都係岩嘅 為佢好嘅
好恐怖
人地一句嘢都未講
就可以幻想到人地係點樣諗
先入為主爭住嚟講
幫人講埋佢嘅諗法
然後再自己講啲嘢嚟反博

做乜嘢姐…
其實係香港依家扭曲哂
社會點樣 香港咪點囉
其實我無乜點睇
是但見其中幾隻字就留低返一句俾你就算
唔好拗啦 好無 大家思想唔同 我戇鳩啲 你醒啲
偉唔偉大我唔知
但一定有人覺得自己係為左個寵物好
但實質係唔係好就好主觀
用自己覺得既主觀思想去決定一隻動物既一生
其實全球都係咁日本韓國好似重嚴重
我反而覺得正常嘅人更加應該講多啲野去糾正返個歪風
扮某著名facebook user
咁我想知可以點做問隻寵物想點?
其實人類生存就係已經自私自利架啦
有邊樣嘢係對其他生命偉大?
點解講到好似死罪咁
如果講出嚟係為咗攻擊返其他人類又係為咗乜?
老老豆豆,上得連登就無打算做認真L

平時生活已經 你有壓力我有壓力
上到嚟緊係條條揈

啲人都 expect
一係一唔妥就爆
一係玩膠派膠
佢地有meme版點同
香港整meme玩膠果D去曬社交網站玩

其實香港係有好多幽默的人 但佢地而家都明白自己搞壇野好過係度share出黎 一來會比人抄post 二來comment低質 反映唔到真正大眾現實反應

久而久之呢度就得返無生產力無output的人係度圍爐
咁事實永遠都係殘酷架啦
唔通話俾你聽個世界係天堂咩
話俾你聽個世界係花花世界果個人多數呃尻你
其實真係要睇少啲連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞