其實係咪上得網多 啲思想就會慢慢扭曲哂 ?

483 回覆
2357 Like 86 Dislike

Sorry呀樓主
我等你繼續講返你觀點
可能我理解錯你覆人地句可以唔養貓狗果句
咁隻狗隻貓返番去流浪囉
想問下你係想表達自己養左佢
令到啲貓貓狗狗唔洗流浪咁慘?
定係想表達
你唔閹左隻貓狗方便自己就寧願佢去流浪?
抑或你有咩深層意思可以表達下出黎
理性討論嘛
唔想同人拗 你上討論區做乜
又話自己好攰 咁你係本身個po 畀人屌完
然後係依度開個新po揦返拃沙 又為乜

收手啦 你介意咪介意囉
點解要扮睇得開
對自己嘅睇法有信心同堅持根本係一件好事嚟
只不過

人人思想有唔同其實係好正常
首先要放開自己既有嘅立場
設身處地諗下其他人點解會有唔同諗法

而唔係見到其他人同自己想法唔同
就一係死都唔接受要同人嘈到尾
又或者好似你依家咁發晦氣
有堅持同死雞撐飯蓋係兩回事嚟

放開胸懷去睇下其他人嘅講法
唔係一定要你接受
不過係你反對之前唔該經過個腦思考咗先

一慣咗唔去用個腦
人好快就老
屌, 俾你伏到
純粹9up
我依個post關係果邊俾人屌乜事
係你幾條痴線佬鍾意入嚟傾返貓狗個話題咋嘛
其他人都正正常常討論緊
連登好多社會垃圾 唔使咁上心
連登就係果種同現實相反既姿態
先至刺激同有吸引力
雖然呢家d假膠愈黎愈低質
呢度風氣有時好差係事實
但思想扭曲呢方面你自己可以控制
是非黑白 咁人個人係應該要識得分
除非你同我講你20歲都冇
即係貓狗果邊我覺得已經完咗
唔想再拗落去
但係你又要將兩樣樣連續返一齊嚟講
我係時事台講兩句台灣國語都俾人屌我新會然
根本獨裁思想淨係接納一種聲音,
話香港論壇就講翻廣東話,咁啲人講英文又點計呢?
明明網上三唔識七 但就打N字出黎妄想曬對方成個人格 成個背景出黎 自言自語咁反駁 都幾典型下 最柒係無啦啦係度介紹自己係咩人 其實無人想了解佢係邊個
睇到呢到 好多人會費事再講 跟住呢種人又唔會停 咁咪會形成連登好多痴線佬的觀感囉 佢只要夠堅持 你唔覆佢都係佢贏架
屌你老母呀樓主
我入依個po 之前根本無睇過個貓狗po
一直都討論緊你依個po 嘅話題
點解我又變咗痴線佬

打咁大篇文
你完全無回覆過任何論點

其實你根本無心機同其他人討論
你淨係想其他人此同你接受你
根本無打算了解同接受其他人嘅睇法
你係咁覆po 為乜為啖氣?

你話其他人正常討論緊
你有討論咩?
認同你嘅你就走埋去圍爐
反對你嘅 你就覆句 你講得啱/我係戇鳩
咁叫正常討論?咪撚玩啦
好呀 老豆
講句你講得啱又唔得嘅話埋會好好反思下
係都要追住嚟講
唔會講幾句就叮一聲就改變思想架
係咁迫嚟做乜姐~你到底想要乜答覆啊?
雖然話上連登,勿認真,但係都係會比佢地潛移物化咁影響到,所以可以既話,少上連登
你知唔知新會然點解先
比人笑新會然係同獨唔獨裁無關 係你唔知某D網絡潮文etc柒咗 人地笑你 完

你係香港論壇個對象就係香港人 用廣東話係基本 我同台灣網友講野都係用返台灣網絡用語 但呢度一定係主要用廣東話囉

至於你講英文果個point 暫時除咗world台或者玩膠式1999英文以外 我係無見過人用全英文講野

btw你會嬲呢件事就已經好新會然 其實上兩登都要潛返水幾年先好講野 唔係人地笑你柒 你都唔知人地笑乜
想你做一次正常人嘅討論
想你有一次回覆係有建設性
思想確實唔會叮一下改變
咁你都要講你自己嘅想法出嚟先得㗎
點解你反對 點解你贊成
起碼有啲內容

不過算啦 你慢慢做井底蛙
唔想再浪費自己時間
Ok you win
認真撚又出現了
傻仔
唔緊要佢有佢地笑
我有我繼續講。叫左佢地唔啱聽就block我㗎啦
原因咪寫「講台語」,諗落都覺得弱智
傻閪 字都唔識打
打錯字又整衰哂啲風氣
纖悔啦
你太認真了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞