其實係咪上得網多 啲思想就會慢慢扭曲哂 ?

483 回覆
2357 Like 86 Dislike
現實都係咁,連登只係將呢種人性徹底釋放左出黎。

現實大家都抑壓住,唔係點會有情緒病
新會然就得 豆奶就樓主新移民
網絡 polarization 已經發生咗好多年。高登連登本身就係小眾產物,言論極化有咩咁出奇? 你去港人港地都唔會聽得到理性討論。

現實世界因為世俗人際關係,對住別人唔會講得太盡太真實,虛偽係為咗避免衝突。但唔代表你思想上同別人一致。網絡言論因為好少會導致現實衝突所以先可以肆無忌憚。
通常係班ccoty
我諗係佢地心目中連登有9成都係pr五毛
認真你就輸了呢句
媒體同受眾通用

樓主你某程度同班癲佬一樣係認真就痴了
多數佢地話我PR 我就話返佢地PR撚返佢
最後次次佢地都敗走
屌,原來樓主講嘢都係咁痴線
好認同,尤其是最痴線果D可能同時係最活躍既會員
令人產生錯覺,覺得連登大部份人都係痴線
其實只係正常既會員好多都唔積極參與討論,所以睇落去連登風氣咁差
但問題係你呢番言論都係你口中講嘅呢類人
兒登人比較多入世未深
但以為自己有好多過人之處

樓主咪你紅字講嘅人
我條女都係啦
成日講窮人生仔正仆街
呢啲叫批判性思維
懶係哲學咁
太早讀通識嘅後果
認同,同班白卡佬講道理無咩意思,有D人永遠都唔會認錯
唔夠講就淨係識屌人老母,人身攻擊
所以大部份正常既會員最多都只係偷偷留下負評就算,無謂同依D人玩泥漿摔角
連登質素
第一 壓力爆煲 乜都國安 有寃無路訴

第二 五毛策略 扮兩邊做無意義討論 降低論壇認受性同觀看意慾

第三 受眾光譜廣泛 變左可以成熟分析既人比率少左 容易俾人帶風向或者爭論到上晒頭

人既思想一直都係咁,網上只係無限制可視化出黎
除左人工post 同買樓post 係真,
政治cctoy 你信一半好喇,政見睇壞人
大把,依d人現實分分鐘係一事無成既反社會毒撚
block撚左d痴線佬佢,睇連登都舒服好多
都幾係
兩個朋友,一個成日上連登,一個冇上,啲價值觀都差幾多下
冇上果個係冇咁憤世嫉俗又冇咁多怨氣同女女相處都好過有上開果個
睇得多連登個人暴躁咗
啲人見你講少少嘢唔合心思
就屌你老母 好變態㗎
我會鬧返轉頭
當大家生活壓力大
係討論區發洩下囉
唔好咁認真就ok啦
上連登先會
連登好小眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞