其實係咪上得網多 啲思想就會慢慢扭曲哂 ?

483 回覆
2357 Like 86 Dislike
網上世界 等於 自己既陰暗面
另一個極端既小粉紅
最慘係有人會追住你嚟咬
上個post可能講咗少少嘢唔啱聽
去到下個post見到你 唔理你依次講得幾啱聽都好
都要揾個位入嚟屌下你而從中賺取復仇嘅快感
寧願啲留名無名好過大家都唔知大家曾經講過啲乜
我好想帶返好個風氣但係會俾五毛同假膠搞鳩
你同一個朋友網上講嘢同面對面應該分別唔大
現實同陌生人講嘢會恭恭敬敬
但上網同陌生人講嘢就會屌你老母
張圖好似話緊你自己,約約你就起曬鋼真係典型連登仔
仆街啲講句,
而家連登嘅活躍嘅仲有幾多係真正用戶
睇連登以為出面個市好差?母親節打電話book位食飯間間都full
我已經習慣咗 睇到垃圾言論直接飛
既然人地都唔係理性討論/人身攻擊
姐係原本都唔係想同你討論 打稻草人feel

我覺得呢類人有幾個方向嘅
1.留言就係網上得把口拎認同感
實際上根本唔會留言咁做
2.專門二次元 引罵戰
未必係五毛 但又做緊啲五毛想做嘅野

身邊都識有個on9仔係咁 鍾意撩人
但無目的 撩完就走問佢做咩咁做又唔答

btw目的都係得一個 就係想搞死連登
媒體戰正正就係互相引導
但當被敵人引導咗嘅時候就要小心
當連登死咗 我暫時未諗到有咩反共論壇
通常見到啲 reply 超認真地偏激
就唔會再覆
我唔相信單純係網絡上
可以說服到一個人
連登點會少五毛打手 只係連登人流夠多足以蓋過佢地啫。連登將來如果少人上,就會變左依家高登咁,變左香討2.0
加上高登以前林早洩加粗口filter 咪一樣俾人屌到開花 根本個個會員都會關左個懷舊模式照屌人老母。根本高登連登自古以黎已經係咁,甚至更嚴重。只係2019 年因為社會多左一大批普通人加入,溝淡左原本個批人。依家一兩年過去,社運靜左落黎,以前班反社會嘅浮返上面,班新人咪有「連登點會變成咁」嘅錯覺。
事實連登/高登本身就係咁。上連登,勿認真。
咩為之歪理?
點解你果d係正確,連登既係錯誤
無咩道德可以邏輯上證明正確
幾百年前同性戀要行絞刑
但果陣無人會覺得有問題
道德就係會隨年代改變
係你自己係到俾人講兩句就要扮大袋要約人出黎,重要嗰兩句完全係中性講事實,無羞辱你嘅成份
駁唔撚到就玩人身攻擊「典型連登仔」,返屋企約你老母飲奶啦非典型
試解釋女人係雞如何正確
其實唔明點解咁多人like,但係一屌就幾豬個負皮,究竟連登係咪有兩個標準?
唔係架 cctoy幾多國際政治專家、抗爭領袖、軍師(冷氣)
上網可以暢所欲言
某程度都將心入面果句講出黎
撇除派膠,精神有問題,討論區就係一個俾人釋放黑暗面地方。

有時係街,見到d女好撚大波,正常人都唔敢點長時間望啦~

但內心可能唔止想望,仲想揸tim , 於是咪係討論區釋放自己內心諗法。

所以如果一個0靚仔心智唔成熟,以為討論區講ge 係正常野,睇得多,唔排除總有一日會變成非禮人ge咸濕仔
咁2021年連登仔仲覺得同性戀要行絞刑
係正確定錯誤?
連登係咁無獨立思考
呢度啲人咪又係現實嘅人嚟
有無唸過係度屌到上天嘅人係身邊嘅乖乖女同事
政治正確下現實唔講得咪上嚟講姐
成日話同呢度同現實唔同嘅人
根本無正視過現實社會點解咁大怨氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞