[KPOP] K-POP 2021討論區(46)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
本祐全心全力支持 Elkie 係中國發展,祝佢大紅大紫!
支瑜朋友呢個角色已經比同公司個條廢柴取代左
狗女
【starnews】[TWICE將於6月以9人完整體回歸]19日採訪結果顯示,TWICE確定6月回歸,正在加緊準備專輯,正在濟州島拍攝MV,為回歸做最後準備,具體回歸日期還在討論中。

此次專輯是2021年TWICE首次在韓國國內活動,因此備受期待。 TWICE將於5月12日在日本發行新單曲《KURA KURA》,預計6月將以新專輯與韓國國內粉絲見面。

不知不覺間出道超過2000天的TWICE,通過此次回歸會展現怎樣的面貌備受關注。
期待encore表現

chorus:once多謝你地啊
之前帶Seungyeon去CCTVB 做咩唔帶佢去CCTV
啱晒啦 撈唔掂咪番 CCTVB
去生仔後傾下計
隊友: 我地有聯絡過咩??
話唔定團體kkt都踢左佢出嚟
咪逼隊友用we柒
好想佢可以快啲cb出歌
【theqoo】不管怎麼看都確實是自己打爛一手好牌的李娜恩

二五仔傾吓偈
係出面磨到三十碎咪返CCTVB囉
CCTVB係要呢個年齡層
睇留言估唔到heize啲fans都會催公司
如果早一年毁約同奶到咁盡
掛住狗女個名支那實會捧下佢既
不中而加個timing過咗
LM
她稱最難過是公司沒有提供適當的資源給CLC,令成績未如理想,「原本屬於我們的歌及機會竟給了別人,十分無奈,我們7個女仔好努力,有時覺得歌曲反應不錯,想再衝,但公司扼殺了這些機會」
Elkie說:「我覺得公司好過分,很失望,CLC出碟頻率好低,有時一年才出新歌新碟。當公司說不會再投放資源給CLC,我覺得再留下來已無意義,身為藝人只希望透過作品跟粉絲見面,若什麼都不能做,無法回饋粉絲,我接受不到。」

睇完就知點解Brave Girls個故事可以逆行同賺人熱淚啦
一年先出新歌咪算好囉,人哋3年5個月空白期都係咁捱啦
仲要之前勇兄都成日俾人屈寫爛歌比旗下女團,但唔知庄小姐有冇覺得係你哋唔得先賣首歌俾人
人哋風格適合過你就自然俾人啦,唔通俾你唱就紅咩
覺得就算咩事都冇發生過
李娜恩仲係大家心目中個個乖乖靚女
佢演技咁屎應該唔會有咁高收視同俾人屌演技差
一位媽媽成為林英雄真愛粉的原因
一開始幾好笑後面

【sportsworldi】[伯賢連續2次創下百萬銷量紀錄]EXO成員伯賢個人專輯大獲成功,連續2次創下百萬銷量,共7次登上百萬銷量排行榜。

3月30日推出的伯賢第三張迷你專輯《Bambi》截至上週共售出1,006,835張(4月18日基準),發行20天后唱片銷量突破了100萬張,再次證明了伯賢“第一solo”的面貌。

伯賢去年5月發表的迷你專輯《Delight》成為首張個人專輯銷量突破百萬銷量的唱片,在韓國大眾歌謠史上,這是繼徐太誌之後,第二個創下了組合和個人專輯銷量都突破百萬銷量的紀錄,此次個人專輯銷量連續2次超過100萬張,佔據雙百萬銷量。伯賢作為EXO組合成員,五張專輯銷量超過100萬張,成為Quintuffle Million Seller,作為solo歌手也創下百萬銷量紀錄,共7次登上百萬銷量排行榜,讓人切實感受到了其不變的地位和超高人氣。

對此,伯賢表示:“首先向我們EXO-L各位粉絲表示感謝,我會一直努力,讓你們想起我的時候,首先會想起愉快、清爽、痛快的好情感。 我愛你們”。

另外,伯賢迷你專輯《Bambi》不僅佔據了韓國國內唱片排行榜第一名,還在iTunes Top專輯排行榜上佔據了全世界60個國家及地區第一位,在中國音樂數碼專輯銷售排行榜上也佔據了第一位,還登上了聯合世界排行榜榜首等,獲得了全球性好評。
CCTVB 40歲都叫後生啦
China man醒目仔來識撈好多
庄锭欣差幾班啦
只靠表忠都唔代表一定紅到
仲有個56歲既年輕人偶像
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞