[本地足球] 2020/21 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (63)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

From: Hong Kong Football On Tour
七成觀眾席?
4月2號時咁講
而家就應該7成5
但隔離一日呢單野就
幾點?
我幾點都得啊
係唔知食咩好
諗起萬軍師

From: 元朗球迷TV
入藉兵都叫全華班
康文署打擊「炒場」下月起增設「不取場」違規紀錄

康文署下月1日起推出新措施,打擊租用康體設施的懷疑「炒場」情況。新措施下,如果租用人預計未能如期使用已租訂的收費設施,必須至少於用場前一天取消,騰出的段節會在翌日凌晨1時於康文署網頁公布,並在同日上午7時半起經「康體通」供市民先到先得重新預訂。如果租用人未能及時完成取消租訂程序而最後沒有如期使用設施,會被視作一次「不取場」違規紀錄,如果連續30天期間累積兩次違規紀錄,會在第二次不取場日期當天起計的第3天起,禁止預訂收費康體設施90天。署方解釋,現時容許非租用人以俗稱「執雞」的方式,在同日被取消預訂的空置時段,免費使用場地設施。針對租用人可能濫用「執雞」安排,故意於用場當日才取消預訂,從而進行懷疑的「炒場」活動,設立「不取場」違規紀錄的新措施。
From: RTHK
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1586142-20210416.htm
咁普通人點樣訂到
一去就做隊長?
嗰隊係支甲係咩水平
四閘陣442
如果係朱蛇教話唔定真係有機會咁出
之前傑志亞冠同朱蛇助教嗰排嘅港隊都有用過
效果其實唔錯
同亞協差唔多時間仲有單車國家盃
足總可以照抄人地份功課去處理隔離程序
單車嗰邊最遲今個星期根據政府回覆決定搞唔搞
照推斷亞協應該呢幾日有最後定案
以前流浪都係
練完波成個更衣室都係煙味
中遊
方包

今日你入唔入
帶晒cap帽 點認人
天久又失咗蹤
同問,無睇開波真係認唔到係邊個
我可能要7點先出到去,都係球場見啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞